Slovenija
104 ogledov

Kolar Celarčeva zahteva odstop

zdravje Saša Despot
Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc meni, da bi bilo zaradi dogajanja na pediatrični kliniki UKC Ljubljana primerno, da generalni direktor Andraž Kopač in strokovna direktorica Marija Pfeifer ponudita odstop. Povedala je tudi, da skupaj s stroko in ZZZS intenzivno pripravljajo rešitev glede kardiologije na pediatrični kliniki.

Rešitve gredo po njenih besedah v dve smeri, in sicer da tisti del kardiološkega programa na pediatrični kliniki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana, ki je ves čas deloval dobro, obdržijo.

Za zdravljenje otrok v programu, kjer so se odnosi popolnoma porušili, pa bodo iskali druge rešitve, med drugim je možnost, da bi otroke pošiljali na zdravljenje v tujino, je dejala na novinarski konferenci po današnji seji vlade.

Po njenih besedah je še preuranjeno govoriti, kateri del programa bodo obdržali v Ljubljani in kateri del ne. "S stroko intenzivno pripravljamo rešitve. Pričakujem, da bomo sporazum in rešitve našli roku v 10 dni," je pojasnila in dodala, da bo pred tem o rešitvi obvestila starše otrok.

Zaradi izgube zaupanja zaposlenih in javnosti v UKC, bi se Kolar Celarčevi zdelo primerno, da Kopač in Pfeiferjeva ponudita odstop. Dodala je še, da bo porušeno zaupanje težko povrniti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • valerijakregar 19:29 16.junij 2017.

    enako kot kenda je nedotakljiv tudi ortoped antolič, "mojster" za renejeve nogice........še naprej mirno spi na svojih zlatih palicah.tudi on je "naš".

  • Avatar Leon
    Leon 16:57 16.junij 2017.

    V pravni državi z etično in moralno vlado bo Kolarjeva morala odstopiti po prvi zdravniški aferi ko smo državljani tekli za NOGICE RENEJA ,da mu jih niso odrezali ........http://www.rtvslo.si/mmc-priporoca/darovalci-zbrali-dovolj-denarja-za-decka-reneja/336672 .....preberite gospa Kolarjeva kdo vse so bili akterji ni tako daleč ...prikaži več nazaj . Ljudstvo oprošča vendar nikoli ne pozabi !!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:09 16.junij 2017.

    Milojka ti bi morala bit odsopljena že 2.leti nazaj,saj si največji krivec za agonijo in korupcijo v zdravstvu od l.1945 naprej.