Slovenija
758 ogledov

Kolesarju žal ni bilo več pomoči

Kolo Profimedia
Varnostne čelade ni uporabljal.

Včeraj nekaj pred 17. uro so bili celjski policisti obveščeni o tragični prometni nesreči, ki se je zgodila izven naselja Lisce v Celju.

71-letni kolesar, ki je vozil iz smeri Lisc proti Partizanski cesti v Celju, je pri vožnji po strmem klancu navzdol v blagem desnem ovinku izgubil oblast nad kolesom in padel. Pri padcu se je tako hudo poškodoval, da je na mestu nesreče umrl.

Kolesar pri vožnji ni uporabljal varnostne čelade.

Vsem kolesarjem policisti svetujejo, naj pri kolesarjenju uporabljajo varnostno čelado. Res da je obvezna le za kolesarje do 18. leta starosti, priporočljiva pa je za vse. 

Vsak trk ali padec s kolesom lahko povzroči poškodbe glave, ki puščajo trajne posledice. Čelada lahko ublaži posledice poškodbe glave od 40 do 70 odstotkov. 

Prometna Policija Slovenija Policisti na odstavnem pasu naleteli na parkiran avto, v njem pa ... Lesce, prometna nesreča, neznani kolesar ZAPROSILO POLICIJE Slovenija V UKC zdravijo kolesarja, a ne vedo, kdo je

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Kmodri 14:07 07.julij 2023.

    Kolesarim po kolesarski stezi in sicer skrajno desno Za mano pridrvi gospodična na specialki. Ker ni imela zvonca je nisem slišal. Poskušala me je prehiteti po desni. Končalo se je tako, da je zletela s ceste. Pol se je pa ...prikaži več se je pizdila, da sem jaz odgovoren. Kolesarska steza ni namenjena za dirkanje!

  • Avatar Garancija
    Garancija 10:14 07.julij 2023.

    Gledam takole kolesarje,in polovica jih nima pojma o pravilih prometa