Slovenija
66 ogledov

Koliko denarja smo porabili na potovanjih

potovanje vlak fantek Shutterstock
V zadnjem četrtletju 2016 se je na vsaj eno zasebno potovanje odpravilo 24 odstotkov prebivalcev Slovenije, starih vsaj 15 let, vsaj enega poslovnega potovanja pa se je udeležilo pet odstotkov prebivalcev Slovenije, sporočajo s Statističnega urada RS (Surs).

Zasebna potovanja so v povprečju obsegala 3,5 prenočitve, od tega v Sloveniji 2,4, v tujini pa 4,8 prenočitve. Na Sursu ugotavljajo, a so udeleženci zasebnih potovanj za vse izdatke porabili povprečno okoli 58 evrov na dan na osebo. Tisti, ki so potovali zasebno po Sloveniji, so porabili povprečno okoli 40 evrov na dan, tisti, ki so potovali zasebno po tujini, pa okoli 69 evrov na dan. 

Poslovna potovanja precej dražja

Poslovna potovanja so po njihovih podatkih v povprečju obsegala 3,3 prenočitve. Od tega v Sloveniji 1,6, v tujini pa 3,7 prenočitve.

Udeleženci poslovnih potovanj so za vse izdatke porabili povprečno okoli 178 evrov na dan na osebo. 

V opazovanem obdobju se je vsaj enega poslovnega potovanja udeležilo okoli 84.000 prebivalcev Slovenije, starih vsaj 15 let, kar je za eno odstotno točko več kot v istem obdobju prejšnjega leta. 

Zasebno potoval vsak četrti prebivalec Slovenije

V zadnjem četrtletju leta 2016 je vsaj enkrat zasebno odpotovalo 414.000 oziroma 24 odstotkov prebivalcev Slovenije, starih vsaj 15 let, kar je za pet odstotnih točk več kot v 4. četrtletju 2015.

Vseh zasebnih potovanj, ki so jih ti prebivalci opravili v tem obdobju, je bilo okoli 676.000. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.