Slovenija > Komentarji in kolumne
18 ogledov

Recept za novo plačno reformo

Goran Novković, odgovorni urednik časnika Žurnal24 in tednika Žurnal Žurnal24 main
Uslužbenci naj dobijo dva plačna lista: izračun po starem in po novem sistemu.

Ali imajo jezne srednje medicinske sestre iz centra intenzivne terapije UKC v Ljubljani prav, da so začele belo stavko? Po eni strani jih razumem. Opravljajo odgovorno in težko delo. Bile so žrtev plačnega projekta. Toda po drugi strani so nekatere njihove zahteve morda vprašljive. Izobrazbe ne moremo povsem zanemariti pri plačilu za delo. Zato je njihova zahteva, naj se izenačijo z diplomiranimi sestrami, pretirana.

V vseh urejenih državah je tako, da je tudi izobrazba dejavnik pri plači. Če bi se pri nas zgodilo nasprotno, bi to povzročilo dodatno nesrečo. Oglasili bi se še mnogi drugi in znašli bi se v plačni in inflacijski spirali. Vsi, ki plačujemo zdravstvo in druge storitve javne uprave, pa bi že kmalu spet segli globlje v žep.

Modro. Zato je odločitev strokovnega kolegija intenzivnih terapij UKC, da zavrne predlog ministra Gregorja Viranta o dodatni desetodstotni povišici za srednje medicinske sestre, modra. Minister se je tik pred volitvami znašel v konfliktu interesov varuha davkoplačevalskega denarja in kandidata na volitvah. In odločil se je v škodo davkoplačevalcev. S tem je pred zadnjimi soočenji podal žogo opoziciji, ki bo imela še dodaten razlog, da napade plačno zmedo v javni upravi. To bo zagotovo štelo. Kot bo štelo tudi v prid SDS, če bo Janša znal afero Patria obrniti sebi v prid. Tako kot doslej.

Za konec še nasvet Gregorju Virantu, če bo minister za javno upravo tudi v novi vladi. Spomnila se ga je kolegica Andreja Basle. Ob prihodnji reformi naj vsi uslužbenci dobijo dva plačna lista: izračun po novem in po starem sistemu. Vsakomur bo jasno, od kje razlike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.