Slovenija > Komentarji in kolumne
14 ogledov

Šok zaradi nezakonitosti ali nagrad?

Anja Zupanc (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Odvetniki gradbenih baronov potihoma napovedujejo osupljiv in zapleten začetek sojenja.

Enako močno, kot so bili medijski žarometi uperjeni vanje, ko so Ivana Zidarja od pisarne do policije in sodišča vozili s policijskim kombijem, ko so Hildi Tovšak kriminalisti pretaknili zadnji kotiček pisarne in ko so Dušana Črnigoja možje v modrem odpeljali iz direktorske pisarne, bodo bliskavice okoli njih švigale tudi v petek. Medijsko razvpita Čista lopata se bo več mesecev odvijala še na sodišču. Sledijo ure poslušanja, kdo je komu kaj obljubil in koliko je za to dobil ter kje je nagrado za posamezno uslugo sprejel. Kakšen bo epilog, si danes še nihče ne upa napovedati. Pravniki pa že namigujejo, da bo začetek postregel s “šokom za Slovenijo”.

(Ne)zakonito. Drži, da so odvetniki gradbincev – do zadnje možnosti izpodbijanja tožilske obtožnice – poskušali izločiti posnetke, kjer naj bi ujeli dogovore o tem, kdo bi najbolj ugodno gradil nadzorni letališki center in predvsem za kolikšno protiuslugo. In prav zato je verjetno pričakovati, da bodo o tem, da je policija prisluškovala nezakonito, zdaj poskušali prepričati sodnico, ki sodi gradbincem, nekdanjemu državnemu uslužbencu, takrat odgovornemu za gospodarno razdeljevanje poslov za potrebe države, in posrednikom med domnevnimi “dajalci” podkupnine in prejemniki. Če sodnica iz spisa izloči vse pogovore med njimi, naj bi za te dogovore vedelo še vsaj 30 prič, ki bodo zaslišane. Da le ne bo država v šoku, ko bo govor o zneskih, s katerimi se je nagrajevalo usluge. Sploh če bi s tem preživele vse družine odpuščenih delavcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.