Slovenija > Komentarji in kolumne
4240 ogledov

Tako ste jima bralci Žurnala24 spremenili življenje

Njuno zgodbo ste delili, podarili ste jima denar, eden od bralcev je zanju organiziral dobrodelni turnir ...

Naš portal Žurnal24.si je res nekaj posebnega. Ne le zato, ker je v lasti ustvarjalcev portala. Ne le zaradi mnogih dobrodelnih vsebin, projektov in dogodkov, kjer pomagamo družinam v stiski, obdarujemo revne otroke in izobražujemo mlade ter stare.

Portal Žurnal24.si je nekaj posebnega predvsem zaradi svojih bralcev, ki ne pogledajo stran, sodelujejo pri zgodbah in želijo biti del rešitve, ne problema.

Anja Ščuka (Foto: Boštjan Tacol) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Na naših straneh s sodelovanjem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje že leta objavljamo ganljive in anonimne zgodbe družin, ki so se znašle na socialnem dnu. Številne zaradi bolezni, mnoge zaradi gole smole ali lastnih napak. Obupane matere, ki ne zmorejo nahraniti otrok, bolni otroci v razcapanih oblekah, nemočni očetje, ki so zaradi izkoriščanja delodajalcev izgubili vero vase ter v sočloveka. Otroci, ki si za novo leto zaželijo le milkine čokolade, zdravja za maljšega bratca ali sreče mamici, ki nenehno joka …

Eno takšnih zgodb smo objavili v letošnjem juniju, ko se je mati odraščajočega sina pod težo dolgov in nenehnega životarjenja sesula. “Čisto sem obupala. Tokrat sem pa res na koncu,” nam je povedala z zlomljenim glasom. Danes smo jo ponovno klicali, bila je drug človek. Nasmejana, vesela in polna upov. In to tudi po vaši zaslugi.

Revnih in brezposelnih je čedalje več. Prosimo. pomagajte! Zdravje Ne ve, kako ga bo čez poletje nahranila

“Da si preprosto človek človeku”

Po objavi zgodbe o mamici samohranilki, ki so jo dotolkli stari dolgovi, ste bralci nemudoma pomagali. Zgodbo ste delili na socialnih omrežjih, imela je skoraj 30.000 ogledov. Mnogi med vami ste z družino iskreno sočustvovali, ji podarili svoj denar in zanjo zbrali kar 3.306 evrov. Denar se je kot ponavadi nabiral na računu, ki so ga za družinico odprli na Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje, od koder so čisto vsak cent podarili mamici.

Eden od bralcev – Beno Pehani, je za družino v stiski organiziral pravi dobrodelni turnir v nogometu in ulični košarki. Zgodba ga je zelo ganila: “Vem, kako je, če si v stiski in pristaneš na dnu,” nam je povedal. Vedel je, da ne želi biti več nekdo, ki se le pritožuje nad situacijo v državi, a ne naredi ničesar, da bi jo izboljšal.

Košarka Zdravje Tako se je bralec odzval na našo zgodbo

Turnir je bil več kot uspešen, skupaj so zbrali kar 560 evrov. Denar sta gospod Beno in njegova soproga Mateja odnesla osebno k mamici in jo tako ganila, da se je od veselja zjokala še v današnjem telefonskem pogovoru.

“Sploh nimam besed. Bila sem v grozljivi situaciji, ko je vsak cent vreden več kot kilogram zlata. Vsa ta pomoč … Svoje hvaležnosti ne znam opisati z besedami,” je dejala v joku. “Tisti, ki tega ni doživel, nima pojma, kaj pomeni takšna stiska. In gospod Beno. Nekdo, ki je pripravljen tako pomagati, čeprav me ni poznal. V njem je takšna ljubezen, ki bi jo morali imeti vsi drug do drugega. Da si preprosto človek človeku,” je povedala hvaležna mati. Ganilo jo je, ker si je vzel toliko časa za organizacijo turnirja, ker je imel s tem toliko dela. In to le zato, da bi pomagal njej in sinčku. Obenem se je iz srca zahvalila tudi Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje ter vsem bralcem, ki ste ji stali ob strani. 

Danes je družina brez dolgov, saj je bil ta v celoti poplačan. Mati je zdaj srečna, z veseljem hodi v službo, s sinčkom pa sta zaradi vas spet našla svoj mir.

Bralci Žurnala24.si ste se tako znova izkazali in družini popolnoma spremenili življenje. Tako je, če si ne zatiskamo oči, ne iščemo izgovorov za pasivnost in združimo moči. Beno Pehani pa obljublja, da bo prihodnje leto z dobrodelnim turnirjem znova pomagal eni izmed številnih družin v stiski.

Komentarjev 2
  • Janez_53 22:19 10.avgust 2017.

    Vsekakor pohvale vredno. Ljudje radi pomagajo, če so seznanjeni s kakšno zelo težko in žalostno situacijo. Vsekakor takšni prispevki v ljudeh vzbujajo plemenita čustva, kar je neprimerljivo boljše, kot če se pišejo zgodbe o raznih "Mirelah" iz resničnostnih šovov. in podobno.

  • smejka 12:40 20.julij 2017.

    Čestitke g.Benu in vsakomur, ki kdajkoli pomaga.Kg testenin, euro ali zgolj nasmeh.Vse šteje.Hvala, Žurnal24.Ostanite človeški.