Slovenija
7946 ogledov

Konec tedna izrazita sprememba

Vreme Profimedias
V soboto nas bo zajela izrazitejša hladna fronta...

Tako danes kot jutri bo po vsej državi v glavnem sončno in vroče, najvišje dnevne temperature pa od 27 do 33 stopinj Celzija. Za jutri nam vremenoslovci napovedujejo še kakšno stopinjo več. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem do 21, najvišje dnevne od 28 do 34 stopinj Celzija.

Vendar bo takšno le do sobote, ko se bo začelo počasi oblačiti. Popoldne se bodo začele pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na nedeljo, napovedujejo na agenciji za okolje.

Padec za deset stopinj Celzija

"Večje poslabšanje s padavinami pričakujemo v soboto, ko bo preko Alp na naše kraje pritiskala izrazitejša hladna fronta s padavinami in ohladitvijo. Fronta nas bo predvidoma prešla v noči na nedeljo," dodajajo na portalo neurje.si. Opozarjajo, da se bo kar precej ohladilo, temperature bodo v nedeljo za okoli deset stopinj nižje od sobotnih, kar pomeni nekaj nad 20 stopinj Celzija, v noči na nedeljo pa bodo temperature zelo hitro padle za deset stopinj. 

V nedeljo se bo delno zjasnilo. Popoldne bo spremenljivo oblačno, nastane lahko tudi kakšna ploha. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Od ponedeljka naprej naj bi bilo spet sončno, temperature pa bodo počasi naraščale. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Džoser
    Džoser 13:48 17.avgust 2017.

    Dragi Slovenceljni naj vam povem veselo novico:VREME 100% BO,SAMO KAKŠNO?