Slovenija
6444 ogledov

Konec tople jeseni? Ponekod že sneg!

Jesen
Prehodno se bo segrelo, po prehodu hladne fronte pa spet ohladilo.

Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno oblačno vreme, ponekod v vzhodni Sloveniji bo občasno še možen rahel dež. 

"Dopoldne se bo v zahodni Sloveniji delno zjasnilo," napovedujejo pri Agenciji za okolje. "Predvsem v Prekmurju in deloma na Štajerskem in Koroškem ter na Gorenjskem vzdolž Karavank in Kamniških Alp bo pihal severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 13, na Primorskem do okoli 17 stopinj Celzija."

Četrtek in petek toplo, nato ohladitev

Jutri bo pretežno jasno, v vzhodni Sloveniji občasno zmerno oblačno. Še bo pihal severni do severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, v zatišnih legah okoli 0, najvišje dnevne od 12 do 16, na Primorskem okoli 18 stopinj Celzija.

Za sredo in četrtek meteorologi napovedujejo večinoma sočno vreme, z jutranjo meglo po nekaterih kotlinah. Po napovedih Gregorja Skoka na Ciklon.si se bodo temperature marsikje povzpele tudi čez 20 stopinj Celzija, a sledila bo nova ohladitev.

Do petka bo po napovedih Arsa nad srednjo Evropo in Alpami območje visokega zračnega tlaka, ki bo v noči na soboto prehodno oslabelo ob hitrem prehodu hladne fronte. "Prehodno se bo segrelo, po prehodu hladne fronte pa spet ohladilo," še pišejo pri Arso. "Nadaljni razvoj vremena je še precej nepredvidljiv. Kaže pa, da bo spet hladneje."

Kot je videti iz spodnjih fotografij, pa je sneg že pobelil Jezersko in višje ležeče predele.

Za krompirjeve počitnice še nejasna slika

V četrtek in petek bo suho in nekoliko toplejše vreme, zjutraj bo po nižinah megla. V noči na soboto ali v soboto bo verjetno prehodno nekaj dežja, potem pa vsaj en dan suhega vremena. Kako se bo vreme razvijalo naprej, je še vprašanje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.