Slovenija
66227 ogledov

Tako mrzlo bo prihodnji teden, ko nas zajame polarni zrak

Slana
"Tudi v septembru se je nadaljeval trend nadpovprečno toplega vremena. Podaljšek poletja se počasi izteka. Ob koncu tedna nas bo prešla izrazita hladna fronta s padavinami. Pričakujemo večjo količino dežja, v gorah pa po daljšem obdobju znova sneg," poslabšanje vremena napoveduje agencija za okolje (Arso).

Pred prihodom fronte se bo jugozahodni veter okrepil. Za ta čas bo zelo toplo. Najvišja temperatura zraka se bo na vzhodu Slovenije v sredo povzpela do 29 °C. Zaradi vetra in oblačnosti bodo tudi jutra prehodno toplejša.

"Če boste želeli izkoristiti tople dni, bo treba pohiteti. V petek in soboto nas bo preplavila bistveno hladnejša zračna masa iz območja severne Evrope. Šlo bo za obsežno zalogo hladnega zraka, ki bo preplavila večji del celine. Sveže vreme bo vztrajalo dalj časa," napovedujejo na Arsu.

Trenutno kaže, da bo naslednji teden sončen in večinoma suh, saj bomo prešli pod vpliv anticiklona, še sporočajo z Arsa: "Jutranje temperature bodo le okrog 5 °C. V alpskih dolinah in v mraziščih Notranjske lahko nastopi tudi prva letošnja slana. Najvišje dnevne temperature bodo med 15 in 20 °C. Tako izrazita ohladitev ni nič nenavadnega, vseeno pa bo po 2. najbolj vročem poletju za marsikoga opomin, da smo z vročino letos opravili."

𝗞𝗼𝗻𝗲𝗰 𝗽𝗼𝗱𝗮𝗹𝗷𝘀̌𝗮𝗻𝗲𝗴𝗮 𝗽𝗼𝗹𝗲𝘁𝗷𝗮

☔𝗞𝗼𝗻𝗲𝗰 𝗽𝗼𝗱𝗮𝗹𝗷𝘀̌𝗮𝗻𝗲𝗴𝗮 𝗽𝗼𝗹𝗲𝘁𝗷𝗮 🌡Tudi v septembru se je nadaljeval trend nadpovprečno toplega vremena. Podaljšek poletja se počasi izteka. Ob koncu tedna nas bo prešla izrazita hladna fronta s padavinami. Pričakujemo večjo količino dežja, v gorah pa po daljšem obdobju znova sneg. 📈Pred prihodom fronte se bo jugozahodni veter okrepil. Za ta čas bo zelo toplo. Najvišja temperatura zraka se bo na vzhodu Slovenije v sredo povzpela do 29 °C. Zaradi vetra in oblačnosti bodo tudi jutra prehodno toplejša. 📉Če boste želeli izkoristiti tople dni, bo treba pohiteti. V petek in soboto nas bo preplavila bistveno hladnejša zračna masa iz območja severne Evrope. Šlo bo za obsežno zalogo hladnega zraka, ki bo preplavila večji del celine. Sveže vreme bo vztrajalo dalj časa. Trenutno kaže, da bo naslednji teden sončen in večinoma suh, saj bomo prešli pod vpliv anticiklona. Jutranje temperature bodo le okrog 5 °C. V alpskih dolinah in v mraziščih Notranjske lahko nastopi tudi prva letošnja slana. Najvišje dnevne temperature bodo med 15 in 20 °C. 🏖Tako izrazita ohladitev ni nič nenavadnega, vseeno pa bo po 2. najbolj vročem poletju za marsikoga opomin, da smo z vročino letos opravili. 🎥Na animaciji je napoved temperature zraka in vetra na višini okoli 1500 m. Zaradi velikih temperaturnih razlik so barve pisane. Obsežna zaloga hladnega zraka bo preplavila večji del Evrope.

Objavil/a ARSO vreme dne Torek, 13. september 2022

Na animaciji je napoved temperature zraka in vetra na višini okoli 1500 m. Zaradi velikih temperaturnih razlik so barve pisane. Obsežna zaloga hladnega zraka bo preplavila večji del Evrope.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.