Slovenija
20 ogledov

Pahor že toliko zdrav, da lahko "zdravi" druge

Borut Pahor
1/18
Nada Černič
Borut Pahor danes pomočnik v sevniškem zdravstvenem domu.

Zjutraj so ljudje pred sevniškim zdravstvenim domom opazili Boruta Pahorja. Pomislili so, da je po nedavnem padcu s konja spet potreboval zdravniško pomoč, a se je izkazalo, da v okviru svoje predvolilne kampanje pod geslom "SKUPAJ – spodbujajmo drug drugega“ danes dela kot pomočnik v sevniškem zdravstvenem domu.

Dekleta, ki so čakala na pregled pri ginekologinji, so se nasmihala, češ, kdo ve, ali bo Pahor jemal brise, v zgornji etaži pa so ugibali, če bo nemara ruval zobe, a so mu zdravstveni delavci dali veliko lažja in manj odgovorna dela.

Tako se je najprej mudil na fizioterapiji in pacientom pomagal razgibavati razbolele ude, pozneje pa se je trudil biti koristen na urgenci. A sestra mu ni dovolila veliko, saj za taka dela ni usposobljen. Je pa lahko poklepetal s pacienti o njihovih tegobah in vsakdanjih rečeh. Tako je delal družbo pacientki Cvetki, ki je ležala na urgenci in prejela odmerjeno dozo krvi. "Smeh je pol zdravja,“ je skušal biti zabaven Pahor in dodal, da zdravstveni delavci skrbijo za zdravje, on pa za smeh. Nato je skupaj  z reševalcem odpeljal pacienta v celjsko bolnišnico.

Komentarjev 7
  • dragec 12:04 28.september 2012.

    kaj sem rekel, naslednjič ga bomo videli v vlogi kirurga ali zobozdravnika, dajmo se presenetiti.

  • korisnik_5299 20:41 27.september 2012.

    Upam, da na koncu pristane na Zavodu za zaposlovanje, z minimalno podporo, da začuti svojo zapuščino na svoji koži. In da se mu čimprej pridruži tudi Janša!

  • korisnik_5299 20:38 27.september 2012.

    Tako dobro pokojnino bi mu dal? 350 EUR ima dovolj!