Slovenija
13 ogledov

Dobitek do 90 milijonov

Loterija Anže Petkovšek
Eurojackpot. Marca nova igra Loterije Slovenije. Glavni dobitek od 10 milijonov.

Sedem številk. Igralci na srečo se bodo od prihodnjega meseca nadejali rekordnih dobitkov. Loterija Slovenije bo namreč začela prirejati novo klasično igro na srečo, katere najmanjši glavni dobitek bo najmanj dvakrat večji od nedavne rekordne sedmice.

Milijonski dobitki

Loterija bo novo nagradno igro uvedla v drugi polovici marca v sodelovanju z več drugimi evropskimi državami, podpisnice pogodbe za prirejanje Eurojackpota so še Italija, Nemčija, Danska, Norveška, Finska, Nizozemska, Estonija, Islandija in Španija.

"Glavni dobitek eurojackpota bo vreden najmanj deset milijonov evrov in bo lahko dosegel vrednost vse do 90 milijonov," je povedala svetovalka za odnose z javnostmi Mateja Slamnik Kos. Igralci bodo zbirali pet števil iz množice petdesetih ter dve števili iz množice do osem. "Glavni dobitek eurojackpot bo igralec prejel, če bo pravilno napovedal vseh sedem številk," je razložila Slamnik Kosova in dodala, da bo kombinacija stala dva evra. Javna žrebanja bodo v Helsinkih enkrat na teden, in sicer ob petkih zvečer.

Pritegnil bo nove igralce

Po lanski raziskavi igra klasične igre na srečo okrog 800 tisoč polnoletnih Slovencev. Levji delež, 80 odstotkov, jih igra loto, ki letos praznuje 50. obletnico. Vsak teden ga je v povprečju vplačalo 180 tisoč igralcev, pri čemer so v celotnem letu izžrebali več kot osem milijonov dobitkov v skupni vrednosti kar 57 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.