Slovenija
35 ogledov

KŠTM v rokah policije

Predsednik nadzornega odbora Franc Ernestl KŠTM priporoča, naj se vede kot dober Žurnal24 main
Pregled porabe sredstev. Nadzorni odbor je končal delo, policija še ne.
Občini in svetu KŠTM priporočamo, naj redno spremljata finančno poslovanje KŠTM, da se ne bi ponovila zgodba iz preteklosti.
Nadzorni 
odbor občine

Kriminalisti Policijske uprave (PU) Krško so z Okrožnega državnega tožilstva (ODT) v Krškem prejeli v preveritev kazensko ovadbo glede poslovanja Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica,” je na naše poizvedovanje odgovoril Drago Menegalija, predstavnik policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete. Dodal je, da zbiranje obvestil in preverjanje sumov kaznivih dejanj iz ovadbe še potekata. “Kriminalisti bodo delo končali predvidoma v prihodnjih tednih in z ugotovitvami seznanili državno tožilstvo,” je dodal tiskovni predstavnik.

Stari grehi
Delo policije se nanaša na obdobje 2006–2008, ko je KŠTM vodila Petra Pozderec. Zaradi njenega vodenja je zavod leto 2008 končal z 235 tisoč evri izgube. Pozderčeva je po pritisku svetnikov odstopila, vlogo sanatorja pa je prevzela finančnica Vlasta Marn z občine in na račun racionalnejšega poslovanja zavod potegnila iz rdečih številk.

Zaplanirala se je
Nadzorni odbor (NO) občine pod vodstvom Franca Ernestla je pregledal porabo sredstev zavoda KŠTM. “Sredstva so se porabljala neracionalno in negospodarno, kar je KŠTM pripeljalo v izgubo,” je ugotovil NO. Po njegovem mnenju nekatere investicije niso bile nujno potrebne ali pa bi se lahko izpeljale po nižji ceni. Mednje spadajo 30 tisoč evrov vredna adaptacija poslovnih prostorov ter nabava pisarniške opreme in računalnikov, zbirka Kamni govorijo, ureditev grajskega gozda, 15 tisoč evrov vreden idejni projekt Lisca, izdaja knjige o godbeništvu, pa tudi dobrih 50 tisoč evrov vreden skate park pri bazenu.

Komentarjev 1
  • pozderec.petra 10:37 16.februar 2015.

    Sporočam vam, da sem oproščena obtožb v zvezi s KŠTM Sevnica. Veseli me, da je instanca v Ljubljani bolj strokovna in da vendarle nekateri ne sežejo tako daleč. Trajalo je 6 let. Pravica obstaja in hvaležna sem za to. Petra Pozderec