Slovenija
1522 ogledov

KUL čaka Erjavca, "potem bo vse bolj jasno"

Jože P. Damijan Mediaspeed
"Na začetku je bila možnost, da bo ta nova koalicija uspela, 5-odstotna, danes je že 70-odstotna," je povedal Jože P. Damijan.

Jože P. Damijan, ekonomist, ki ga t. i. koalicija ustavnega loka predlaga za bodočega mandatarja, je na današnji spletni novinarski konferenci predstavil alternativne ukrepe za zajezitev epidemije covida-19 in dejal, da so možnosti, da kmalu postane mandatar, vse večje. 

"Na začetku je bila možnost, da bo ta nova koalicija uspela, 5-odstotna, danes je že 70-odstotna," je povedal. Po njegovih besedah bodo stvari bolj jasne postale po kongresu DeSUS-a, kjer računajo, da bo izvoljen Karl Erjavec, ki naj bi bil KUL bolj naklonjen. 

"Kako se bodo zadeve odvile, je odvisno od situacije in od vlade same," je povedal Damijan - ta namreč po njegovem mnenju potiska koalicijske stranke vse bolj na rob, medtem ko jih vseeno drži v svojih vrstah z "darili".

Ali se pogovarja s poslanci koalicijskih strank, Damijan ni želel razkriti, je pa povedal, da z njim sodeluje in mu pri pripravi načrtov pomaga veliko število strokovnjakov iz različnih področij, ne le iz vrst opozicijskih strank. Njihovih imen ni želel razkriti. 

Zaščitne maske na prostem Slovenija "Dokazano neučinkovite ukrepe je treba preklicati"

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 16
  • Avatar vec
    vec 23:30 03.december 2020.

    ČE Korlnu GRATA, možnosti pa so 50-50 bo ta vlada šla v maloro, Problem je samo v tem da bomo 3 mesece brez kakršnekoli vlade, in bomo vsi pocrkali or+d korone, Na koncu pa se bodo vsi zgovarjali na drugega. ...prikaži veča. Pustimo to vlado do konca epidemije, ko bo mimo bodo pa politične igrice zalaufale Brez problema, SAmo ne je treba rušit, okay pa naj bo, želel bi si samo zakona da KDOR DOBI VOLITVE tudi VLADA.

  • ipsilon 14:59 03.december 2020.

    Ne smemo žaliti butalcev- to so bili pametni ljudje, izgleda seti kulovci požvižgajo na vse. Ministrski stolčki so že razdeljeni g. Miha Kordiš minister za kulturo dialoga, g. Luka Mesec minister za socialistično gospodarstvo.............................

  • Solton 14:59 03.december 2020.

    vseh teh levičaskih strank, ki nas nazaj na Balkan vlečejo se mormo čimprej znebit, ne pa da jim bi še kdaj dovolili da nam vladajo...imeli so veliko priložnosti, naredili niso nič, razen škode...