Slovenija
75 ogledov

Kuponi, ki jih ne boste mogli vnovčiti

Kuponi tržni inšpektorat
Tržni inšpektorat odsvetuje nakup kuponov preko portala zumzi.com.

"Potrošniki podajajo prijave, da kupljenih kuponov niso mogli koristiti, podjetja pa prijavljajo, da je portal objavil njihovo ponudbo in prodaja kupone, čeprav soglasja za takšno objavo niso dala," sporoča Tržni inšpektorat.

Po preverjanju so ugotovili, da podjetja, katerih ponudba je objavljena na portalu, niso dala soglasja za objavo svoje ponudbe na portalu. Zato vsem morebitnim kupcem odsvetujejo nakup kuponov preko portala zumzi.com.

S portalom upravlja podjetje s sedežem v Romuniji, zato so inšpektorji o spornem ravnanju podjetja obvestili pristojne organe v Romuniji.

Potrošnikom, ki so preko tega portala že kupili kupon in imajo težave z njegovo unovčitvijo, pa svetujejo, da se za pomoč pri uveljavljanju zahtevka za povračilo plačanega zneska obrnejo na Evropski potrošniški center.

Komentarjev 3
  • Matej Bukovec 13:09 22.december 2015.

    Včasih dobiš kaj ceneje. Je pa res, da je velikokrat nateg (prodajalec napiše ceno npr 100 eur in je na kuponu navidezen 50% popust, medtem ko je na prodajalčevi spletni strani izdelek nenehno v "akciji" 40% cenejši. torej cena 100 ...prikaži več eur nikoli ni in ne bo veljala za ta izdelek).Pa tudi v gostilnah te grdo gledajo, če ješ na kupon, čeprav so ga sami gor dali. Zato tudi jaz ne kupujem več na kupone.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:03 22.december 2015.

    Kuponi so že sami po seb en nateg. Če pa slučajno prideš do verodostojnih kuponov so pa po navadi takšni kjer iz nabite cene potem zazveni masten popust ki pa v absolutni vsot in po primerjavi z podobnimi izdelki iz ...prikaži več trgovin tako fizičnih kot spletnih sploh niso cenejši.

  • Viktorija 10:49 22.december 2015.

    odsvetujem tudi nakup preko spletne strani klubplus.si; kupona ni bilo mogoče vnovčiti, denarja pa tudi nočejo vrniti....