Slovenija
15151 ogledov

O šolanju v prihodnjih tednih: "Prej zaostritev ukrepov kot šolanje od doma"

Simona Kustec Daniel Novakovič/STA
Zaradi omikrona ponovno pouk na daljavo?

Stanje v šolah in vrtcih je trenutno še obvladljivo, je na današnji novinarski konferenci potrdila ministrica za izobraževanje Simona Kustec. Informacij, da bi se zaradi nove različice koronavirus omikron med učenci in zaposlenimi na šolah in v vrtcih že poznal, na ministrstvu še nimajo. "Zelo pa moramo biti pozorni, kaj se bo dogajalo konec tega in v začetku prihodnjega tedna, ko se bo izkazalo, kako se prazniki odražajo na okužbah in na dogajanje v šolah," pravi Kustečeva. 

Prej zaostritev ukrepov kot šolanje od doma

Na ministrstvu za izobraževanje si bodo, kot napoveduje ministrica, še naprej prizadevali, da bi pouk potekal v živo v šolah, kar bo po njenem mnenju mogoče uresničiti z doslednim izvajanjem ukrepov, torej nadaljevanjem samotestiranj s testi HAG za samotestiranje, ki zdaj v šolah poteka trikrat tedensko ter dosledno uporabo mask. "Stroko bomo pozvali, da v primeru ocene, da je potrebno takše ukrepe še zaostriti, nam naj najprej predlagajo to, kot pa, da bi šli ponovno v izobraževanje na daljavo," pravi ministrica. 

Kustec: Prizadevali si bomo, da ostanemo pri izjemah

Ministrica sicer pričakuje, da bodo zaradi obolelosti in karanten med zaposlenimi nekatere šole imele težave pri izvajanju pouka. Če ravnatelji ne bodo našli rešitve, kako izvajati izobraževalni proces, jim bo na pomoč priskočilo ministrstvo, napoveduje Kustečeva.


"Ta trenutek je organizacija dela na posamezni šoli, kako se bo v tem zahtevnem času obolenj izvajalo delo. V primeru, ko šole ne bodo mogle več izvajat pouka, imajo zdaj pravne podlage, da se za določen čas, dokler se razmere ne uredijo, izobraževanje prenese na daljavo. Vendar bo šlo res za posamične primere. Naredili bomo vse za to, da to ne bo postala sistemska odločitev," zagotavlja ministrica. 

 

Komentarjev 14
  • rd2dmk2 09:53 06.januar 2022.

    ja no vsak se testirat potem pa na ekskurzijo v srbijo...a se še spomnite tisti UV (pardon samo eden je bil ), ki so jih hoteli uvest v DSO-je. ? a dela kje kateri ? a je še tisti unikat ...prikaži več odromal v klet? jest imam predlog. imamo tolk in tolk elektro šol, mehanotroniki, elektrikarji, itd. za prakso naj učenci delajo ionizatorje zraka, država preskrbi material el, komponente, ki se lahko dobijo od ZEOS-A is stare elektronike in ti izdelki čistijo zrak v učilnicah, pa še povečajo količina kisika.

  • Marissa_Davis 09:33 06.januar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Allianessa
    Allianessa 23:52 05.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m