Slovenija
75 ogledov

Lani so že kurili, kaj pa letos?

Suh zrak v stanovanju Žurnal24 main
SPL je izvedel naročilo za ogrevanje v desetini stavb, generalno pa se kurilna sezona še ni začela. Ob 21. uri bi moralo biti zato tri dni zapored manj kot 12 stopinj Celzija.

"V SPL generalno še nismo pričeli s kurilno sezono, saj še niso izpolnjeni pogoji katerih se kot 
upravnik držimo, v kolikor s strani lastnikov ne dobimo pisnega naročila predstavnikov lastnikov za vklop ogrevanja," pojasnjujejo pri ljubljanskem upravljalcu in vzdrževalcu nepremičnin.

Dodajajo, da mora biti za začetek kurilne sezone izpolnjen pogoj treh zaporednih dnevov pod 12 stopinjami celzija po 21. uri zvečer. 

"Letos s strani lastnikov še nismo prejeli veliko zahtev po pričetku ogrevanja , od petka dalje smo prejeli in naročili že nekaj vklopov, a za manj kot deset odstotkov objektov," pravijo pri SPL.

Lani se je kurilna sezona začela 5. oktobra

Lani so z generalno sezono pričeli 5. oktobra, letos pa do sedaj še ni bilo dovolj hladno. 29.septembra je bila v Ljubljani ob 21. uri zabeležena temperatura 16,3 stopinje Celzija, 30 septembra 16,8 in 1. oktobra 17, 7 stopinje Celzija. 

A vremenoslovci v prihodnjih dneh napovedujejo nižje temperature, ponekod zjutraj celo pod nič stopinj Celzija, zato bi se kurilna sezona lahko kmalu začela.  

PREBERITE ŠE: 

dezurni@zurnal24.si

Dan za varen avto

Komentarjev 4
  • Žurnalček 20:23 05.oktober 2016.

    Takole : Jaz imam 5m2 večje stanovanje , oba sva pod dobro izolirano ravno teraso , skratka pogoji popolnoma enaki , s tem da se pri meni grejeva 2 . Rezultat na števcu je pa 34.800 proti 14.800 za mene ...prikaži več . V 4 sezonah je on porabil 2.5x več kot jaz.. Sedaj ko pa plačaš pol stroška ali se grel ali ne , sem danes odprl ventile , naj bo luksuz , če nam že ne dajo šparat . Do sedaj sem se zmeraj do res pravega mraza grel na airkondišen , da sem šparal ne denar ampak varčeval z energijo. Sedaj je pa temu konec ! Najprej ti PASJE DRAGO vsilijo ŠTEVCE pol te pa JEBEHO s pavšalom !!!

  • STF 11:13 05.oktober 2016.

    Kubicni ali kvadratni? To je OGROMNA razlika.

  • Papaja Popi 09:38 04.oktober 2016.

    Še posebej gre hitreje, če jo pokriješ z lončenim loncem za rože in dlje traja.