Slovenija
49 ogledov

Leopardov divji pohod po mestu

Pobegli leopard v Indiji Reuters
Na severu Indije je leopard povzročil pravo paniko, ko se je potepal po bolnišnici, kinematografu in stanovanjskem bloku. Ranil je sedem ljudi, po treh dneh pa v mestu vlada izredno stanje.

V mestu Meerut približno 60 kilometrov severovzhodno od indijske prestolnice New Delhi že tretji dan do zob oboroženi lovci in policisti iščejo pobeglega leoparda, ki je na svojem pohodu do zdaj ranil že sedem ljudi.

Pobegli leopard v Indiji | Avtor: Reuters Reuters
Najprej so ga pred dnevi opazili na praznem oddelku vojaške bolnišnice in poklicali urad za prostoživeče živali, ki leoparda niso mogli umiriti niti s pomirjevalom, saj ga niso zadeli.

Svoj pohod je nadaljeval v kinu, kasneje pa je skočil še na stanovanjski blok, kjer so bili delavci. Potem se je za njim izgubila vsakršna sled. 

Firbci jih ovirajo 

Lokalne oblasti so zato pozvale k zaprtju vseh tržnic v večmilijonskem mestu, prav tako so zaprte vse šole, ljudi pa oblasti prosijo, naj ne hodijo na ulice. Policija, vojska in drugi so žival sicer poskušali ujeti, a so njihove napore ovirale velike množice radovednežev, ki so želeli videti leoparda.

Ne gre za osamljen primer 

Incidenti z leopardi so v Indiji kar pogosti. Prejšnji teden je leopard v indijski zvezni državi Chhattisgarh ubil petletnega dečka. Tovrstni incidenti povečujejo skrbi o uničevanju življenjskega prostora velikih mačk v Indiji, kar jih sili v naseljena območja.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 11:19 28.februar 2014.

    Kaj v Indiju tudi krepelcev nimajo ?