Slovenija
80 ogledov

Letalo je Janša najel, a le za nazaj

letalska karta, janša Soj Kpv
SDS je objavila pojasnila glede Janševega najema zasebnega letala za prvomajski dopust.

Pojasnjujejo, da je Janša na dopust odletel s čarterskim letalom, in objavljajo letalsko karto. "Povratna letalska vozovnica na relaciji München–Kos je po osebi stala 200 evrov, trajekt KosKalymnos pa sedem evrov po osebi. Apartma, kjer so prebivali, pa je stal 42 evrov na dan," pojasnjujejo v SDS. Hkrati priznavajo, da so za nazaj najeli manjše propelersko letalo, saj so dopust morali predčasno prekiniti, saj je sin Črtomir zbolel.

Iz kabineta predsednika vlade pa so danes sporočili, da je najem letala stal 9.500 evrov. Prevoz je Janša plačal tudi za varnostnika, ki ga je spremljal.

Vse bi lahko pojasnili že včeraj

Poročali smo že, da naj bi družina Janša na dopust letela z zasebnim letalom. Zgodbo je sicer prva razkrila Mladina. Informacijo pa smo želeli skladno z novinarskimi standardi preveriti tudi mi, zato smo vladni urad za komuniciranje pred objavo včeraj vprašali:

- ali drži, da je predsednik vlade na dopust v Grčijo potoval z zasebnim letalom;

- zakaj je letel z zasebnim letalom;

- koliko je znašal strošek leta in kdo ga je plačal;

- koliko je znašal dodaten strošek zaradi potovanja varnostnikov v tujino.

Odgovor iz kabineta predsednika vlade je bil: "Predsednik vlade je let v celoti plačal sam."

Vprašanje, zakaj zgornjih pojasnil ali vsaj odgovorov na naša vprašanja niso posredovali že včeraj, smo danes poslali na SDS in v kabinet predsednika vlade. Odgovore bomo objavili, takoj ko jih bomo prejeli.


Komentarjev 17
  • privat 14:18 18.maj 2012.

    vseeno...eni zgubijo hišo za 120€,drugi pa najemajo avione za svoj gust...ta drugi še pravijo da je vse to primer 120€ zakonit?? Vetrjetno da je res zakonit v fašizmu...!!

  • Ronald Reagan 20:39 12.maj 2012.

    te boli ko ti vrhovnega pingvina omenjamo?

  • Ronald Reagan 20:37 12.maj 2012.

    blesav si ti...opranoglavec