Slovenija
20 ogledov

Lirična, a ne hi-tech

Boris Leskovec, predsednik ocenjevalne komisije, in župan Alojzij Muhič ob ogled Jerca Božič Kranjec
Dvorana. Izmed 37 so izbrali rešitev biroja Sadar+Vuga. Zasebni investitor se še ni javil.

Novo mesto. Večnamenska dvorana, kot so si jo zamislili arhitekti Sadar+Vuga, tudi načrtovalci športnega parka Stožice, je najbolj prepričala strokovno komisijo, ki je izbirala med 37 predlogi, prispelimi na natečaj.

Prvo- in drugonagrajena rešitev nakazujeta usklajenost z liričnostjo dolenjske pokrajine: gričevnato, mehko, sugestivno in skrivnostno,” je ob včerajšnjem odprtju razstave v Kulturnem centru Janeza Trdine povedal Boris Leskovec, predsednik komisije.
Ekonomsko omejeni
Pričakoval sem malo inovativnejše, visokotehnološke rešitve v smislu hidravlike, zračnih blazin, doziranja igralnih površin, dvigovanja prireditvenega prostora, a je za to natečajnikom z ekonomskega vidika zmanjkalo poguma,” je še povedal Leskovec.

Pri dilemi, ali naj arhitektura večnamenske dvorane da poudarek videzu stadiona Portoval ali naj postane nov simbol mesta, so se po Leskovčevih besedah odločili za zadnje.

Investitorja še čakajo
Pogodbo o projektiranju naj bi, kot je povedal župan Alojzij Muhič, sklenili konec tega ali v začetku prihodnjega meseca, dva meseca naj bi trajalo projektiranje, zemeljska dela pa bi lahko začeli decembra.

“Za razpis za pridobitev investitorja, ki poteče 15. julija, je izjemno veliko povpraševanja, a prijave nismo dobili še nobene,” je še povedal Muhič. Čeprav je izbrana rešitev za dva milijona dražja, kot so na občini predvideli, in bi tako dvorana s stroški za zemljišče in komunalno opremo stala več kot 20 milijonov evrov, Muhič pričakuje, da bo konkurenca pri ponudnikih za izvedbo pripomogla k znižanju cene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.