Slovenija
59 ogledov

Ljubljana: Deset dni po sneženju še vedno led na pločnikih

poledica Saša Despot
Javni poziv županu naj očisti pločnike.

Številne ulice, pločniki in ceste glavnega mesta so še vedno zaledenele. Od zadnjega sneženja je sicer minilo že deset dni, zaradi snega in ledu pa so neprevozne tudi številne kolesarske proge.

poledica | Avtor: Saša Despot Saša Despot

 

Na ljubljanski urgenci vsak dan sprejmemo med 180 in 200 pacientov, ljudem pa svetujejo primerno obutev in previdnost zaradi poledice. 

Na primerno obutev je opozoril tudi župan Janković, ki ga je naša novinarka opozorila na zaledenele pločnike v okolici UKC pa tudi v drugih delih mesta:"Vzemite lopato v roke in čistite. Hodite počasi in obujte se primerno. Pa tudi sol je na razpolago," je predlagal. 

Za čiščenje cest in javnih poti v Mestni občini Ljubljana je odgovoren koncesionar, podjetje KPL. Zimska služba obsega vse kategorizirane ceste, skladno z Odlokom o kategorizaciji občinskih cest.

Za čiščenje površin v zasebni lasti so odgovorni lastniki sami.

Mestni odbor SDS je županu danes poslal javno pismo. "Župana MOL javno sprašujemo, ali ve, da je v Ljubljani poldrugi teden nazaj zapadlo relativno skromnih 10 centimetrov snega in da plugom, lopatam in ostali mehanizaciji KPL, za katere davkoplačevalci Ljubljane letno namenjamo skoraj 15 mio evrov, še vedno ni uspelo obvladati cest in pločnikov, kot se za glavno mesto spodobi. Ali je županu in pristojnim službam vseeno, če na poledenelih in zasneženih delih slehernemu pešcu ali kolesarju grozi nevarnost?"

poledica | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 5
  • Avatar krojac
    krojac 20:18 23.januar 2017.

    Tudi na mojem dvorišču je košček ledu - naj pokličem župana da mi ga očisti?

  • Pepi 18:10 23.januar 2017.

    "Za čiščenje cest in javnih poti v Mestni občini Ljubljana je odgovoren koncesionar, podjetje KPL. ",ki pa je bil ,kot je meni znano prodan bosanskemu izvajalcu,saj ne pomnim,da sem,v svojem življenju videla ,da Ljubljano posipajo na kamionu sedeči možje in ...prikaži več z ROKAMI razmetavajo-posipajo sol????????zdaj pa sem to videla,ko sem povprašala ,moža,ki je plužil našo ulico,zapeljal se je od začetka do konca z približno deset cm dvignjenim plugom,tko ,da je pobral mogoče kake dva cm snega,na vprašanje,če je to to,je bil odgovor,da,in da je plug dvignjen zaradi jaškov,ki niso v nivojih cest,da se ne poškodujejo plugi,Dragi župan,imeli smo že več snega in je bilo vse lepo splužeo,glede vašega odgovora okoli lopat in soli,bi pa jaz predlagala,da vaši redarji in ostali pobiralci vaših dohodkov vzamejo lopte pa čistijo,saj jih mi plačujemo in končno tudi vas gospod župan

  • Avatar praufo
    praufo 18:00 23.januar 2017.

    nisem ljubljančan, danes sem pa šel peš od železniške postaje do ukc ... res ni pretirano daleč ampak snega ali ledu skoraj ni, najbrž je okoli blokov drugače ...