Slovenija
24 ogledov

Lov na štipenditorje odprt

Direktor Robert Ostrelič s sodelavkami je prepričan, da je posavska štipendijska Žurnal24 main
Posavska regionalna razvojna agencija bo v ponedeljek objavila poziv delodajalcem za vključitev v štipendijske sheme.
Regionalna razvojna agencija (RRA) Posavje bo, kakor tudi vseh 11 drugih slovenskih regionalnih razvojnih agencij, ki izvajajo enotne štipendijske sheme, v ponedeljek objavila javni poziv za vključitev delodajalcev v štipendijske sheme. Razpis je odprt do 31. avgusta.

 
 

Z gospodarske zbornice so nagovarjali delodajalce, naj se za štipendije prijavijo direktno k njim, kar nas zelo moti.

Robert Ostrelič, direktor RRA

 
Posavski pogoji
Na poziv se lahko prijavijo podjetja s sedežem ali poslovno enoto na območju občin Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško ali Sevnica, ki želijo štipendirati prihodnjega delavca. Pri tem se mora delodajalec zavezati, da bo štipendista zaposlil za najmanj enako obdobje, kot ga bodo štipendirali s pomočjo posavske štipendijske sheme. Delodajalci morajo do 31. avgusta prijaviti potrebe, na podlagi katerih bo objavljen razpis za štipendije.

V posavsko štipendijsko shemo prispeva 30 odstotkov sredstev za štipendijo delodajalec, 20 odstotkov sredstev zagotovi občina, v kateri ima delodajalec sedež ali poslovno enoto, preostalo polovico pa zagotavlja RRA Posavje s prijavo na razpis iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

 

Posavske štipendije

V porastu. “Lani se je število štipendij povečalo za 50 odstotkov, saj smo podelili kar 125 štipendij,”& amp; lt; /em> pove Ostrelič in napoveduje, da se bo RRA potegovala za status agenta, tako da bodo te štipendije dobile status neposredne kadrovske štipendije.

“Posavska najboljša”
“Podobne štipendijske sheme izvajajo po modelu posavske štipendijske sheme po vseh slovenskih regijah, vendar je za delodajalce zaradi vključenosti občin posavska štipendijska shema najugodnejša,” pove direktor RRA Posavje Robert Ostrelič.

Nataša Šterban Bezjak, zadolžena za to področje, dodaja, da morajo po drugih slovenskih regijah delodajalci prispevati 50 odstotkov sredstev, v Posavju pa le 30, ker 20 odstotkov prispevajo občine.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.