Slovenija
15 ogledov

Lovše z Laščani o Agrokorju?

Lovše poudarja, da z Agrokorjem nima sklenjene pogodbe o svetovanju. (Foto: Deja Žurnal24 main
Nadzorniki in uprava Pivovarne Laško naj bi se v četrtek zvečer sestali s podjetnikom Tomažem Lovšetom, ki velja za enega izmed lobistov Agrokorja v Sloveniji. Lovše zanika pogajanje v imenu Agrokorja.

Tomaž Lovše naj bi se z nadzorniki in upravo pogovarjal tudi o možnosti, da bi Agrokor še zvišal ponudbo za delnice Mercator, poroča Dnevnik. Udeleženci naj bi to razumeli kot znak, da ima Lovše pooblastila Ivice Todorića za pogajanja.

Lovše srečanja za Dnevnik ni želel komentirati. Je pa dejal, da nima svetovalne pogodbe z Agrokorjem, ne pooblastil za pogajanja v njegovem imenu, prav tako pa tudi nima obljubljene nagrade v primeru uspešne transakcije. Dodal je, da ne daje pobud za sestanke, povezane s prodajo Mercatorja, da pa pove svoje mnenje, če ga zanj kdo vpraša.

Član nadzornega sveta Laškega Peter Groznik je za Dnevnik zanikal, da bi bil sam pobudnik srečanja z Lovšetom, kot se govori. Po njegovih besedah naj bi se na nadzorni svet v zadnjem času obračali "različni bolj ali manj legitimni akterji". Nadzorni svet argumente posluša, odloča pa se samostojno in skladno z zakonom.

Ob tem ostaja nejasno, zakaj se nadzorniki in uprava srečujejo z Lovšetom, če slednji nima nobenih pooblastil za pogovore v imenu Agrokorja, še piše Dnevnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.