Slovenija
34 ogledov

Lukšič ni kršil zakonodaje

Na univerzi upajo, da se bo s tem sklepom končala neupravičena medijska in polit Žurnal24 main
Informacijski pooblaščenec je podal sklep, da Lukšič ni kršil zakonodaje in potrdil, da gre v tem primeru za običajno študijsko prakso.

Na Univerzi v Ljubljani (UL) so danes prejeli sklep, s katerim je informacijski pooblaščenec ustavil inšpekcijski nadzor nad izvajanjem določb zakona o varstvu osebnih podatkov v zvezi z raziskavo študentov na Fakulteti za družbene vede (FDV), ki jo je pri predmetu Temelji politologije zahteval predavatelj Igor Lukšič. V postopku inšpekcijskega nadzora niso ugotovili nobenih kršitev veljavne zakonodaje, so sporočili z Univerze v Ljubljani.

Na ta način je informacijski pooblaščenec potrdil stališče univerze in nosilca predmeta, da gre v tem primeru za običajno študijsko prakso, ki v ničemer ne odstopa od visokih profesionalnih in znanstvenih standardov. Prav tako ne gre za nobeno kršitev človekovih pravic, pojasnjujejo na univerzi.

Na univerzi upajo, da bo ta odločitev končala neupravičeno medijsko in politično gonjo proti Univerzi v Ljubljani in Lukšiču, ter da bo omogočeno nadaljnje nemoteno potekanje študijskega procesa, ki je bil po njihovem mnenju grdo zlorabljen v politične namene.

Univerza s strani študentov univerze ali študentskih organov ni prejela pritožb v zvezi z izvajanjem pedagoškega procesa pri omenjenem predmetu. Načelno stališče univerze ostaja, da univerzi avtonomijo zagotavlja ustava, ne pa posamezna politika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.