Slovenija
12548 ogledov

Lušt: Zato tega paradižnika to zimo ni bilo v trgovinah

Lušt Lušt
Številni so se spraševali, zakaj to zimo v trgovinah niso mogli kupovati priljubljenega paradižnika Lušt iz Prekmurja.

Po sledi vprašanja bralca so se odpravili pri spletnem portalu Sobotainfo, kjer so preverili, zakaj to zimo na trgovinskih policah ni bilo mogoče kupiti paradižnika Lušt in ali je prišlo v proizvodnji prekmurskega paradižnika do težav in kdaj bo spet na voljo?

Izidora Dešnik iz podjetja Lušt je za spletni portal pojasnila, da je Luštov paradižnik ponovno na trgovskih policah po vsej Sloveniji, njihova proizvodnja pa v polnem pogonu, izpostavila pa je, da so morali zimsko pridelave paradižnika racionalizirati zaradi energetske krize.

Lušt | Avtor: Lušt Lušt

"Letos zaradi varčevanja z energijo in tveganjem, da bi lahko prišlo do težav z dobavami energije (redukcije), začasno nismo imeli zimske pridelave, saj je bilo v jeseni, ko bi mi že morali pričeti s pridelavo, preveč nejasnosti," je za Sobotainfo pojasnila Dešnikova.

Zato pa je za spletni portal zanikala, da bi prišlo v Luštovi proizvodnji paradižnika v Renkovcih in Polani tudi do določenih težav in da pridelava poteka v polnem zamahu na obeh lokacijah. Ker se situacija na trgu električne energije izboljšuje, so iz podjetja še zatrdili, da prihodnjo zimo ne pričakujejo težav s proizvodnjo paradižnika.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 6
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 06:54 15.maj 2023.

    Jaz ne kupujem njihovega izdelka...

  • mihatirs 12:58 13.maj 2023.

    Vprašanje je samo ali Lušt ki je v trgovinga je res Lušt...ker če je to res, potem je to sranje od paradižnika...vodeno in vse skp brez okusa...razen če ga trgovci zamenjajo in prodajajo v resnici italijansko sranje.

  • Avatar NickMason
    NickMason 10:03 13.maj 2023.

    Lušt kupim le če res ni drugega,ker ni čisto nič posebnega,sploh ni dober,volovsko srce je 100x boljši