Slovenija
3023 ogledov

Lutkovno gledališče: vstopnice poidejo v nekaj urah

Predstava Peter Pan
1/4
Lutkovno gledališče Ljubljana
Za lutkovno gledališče je nemogoče dobiti vstopnice, vse predstave so razprodane, nas je še pred poletjem opozorila bralka.

"Veliko naših predstav je res hitro razprodanih. Vstopnice običajno poidejo v nekaj dneh po objavi programa (okoli 15. v mesecu za naslednji mesec), se pa vseeno kakšna vstopnica najde tudi kasneje, saj kar nekaj vstopnic obiskovalci vrnejo tik pred predstavo zaradi bolezni otrok," so o svojih starih uspešnicah povedali v Lutkovnem gledališču Ljubljana (LGL). Pri tem so imeli v mislih stare uspešnice (Sapramiška, Zvezdica Zaspanka, Žogica Marogica, Kdo je napravil Vidku srajčico) in novejše: Zverjasec, Zverjašček, Bi se gnetli na tej metli?, Emil in detektivi in Peter Pan.

Ljudje čakajo na blagajni, da se odpre prodaja

Vstopnice za abonmajske predstave pa za največje uspešnice poidejo v nekaj urah. "Abonmajske predstave se za izven odprejo 48 ur pred predstavo. Za največje uspešnice vstopnice poidejo v nekaj urah. Nekateri obiskovalci kar na blagajni počakajo, da se odpre prodaja teh vstopnic, veliko pa jih prodamo tudi preko spletne prodaje in na bencinskih servisih Petrol in OMV. Število vstopnic, ki jih ne prevzmejo abonenti je različno, od nekaj deset naprej, odvisno pa je predvsem od velikosti dvorane. Za obiskovalce so najbolj zanimivi termini jeseni in pozimi, spomladi pa se obisk zmanjša. Po dnevih je največ obiskovalcev ob vikendih," so pojasnili v LGL. Lani so imeli 1271 abonentov, tako da je ogromno predstav abonmajskih. 

Sapramiška | Avtor: Lutkovno gledališče Ljubljana Lutkovno gledališče Ljubljana
Če so tako hitro razprodane, zakaj ne uvedejo več predstav? "Glede na to, da imamo vsako sezono 12 premiernih uprizoritev, da na sporedu ostaja okoli 30 predstav iz preteklih sezon, da imamo predstave večino dni v tednu, velikokrat tudi po več na dan, za organizirane skupin otrok iz šol in vrtcev pa še dopoldanske predstave, ocenjujemo, da ta obseg primeren," pravijo. Dodajajo, sa so v več kot 110 tisoč obiskovalcev eno najbolj obiskanih slovenskih gledališč, in da "z nizko ceno vstopnic (5 evrov) ohranjamo široko dostopnost naših predstav"

Vsem, ki ne želijo ostati brez vstopnic, svetujejo, naj se naročijo na e-novice, tako da bodo vsak mesec med prvimi obveščeni o sporedu predstav.

Dodajajo še, da uprizarjajo "tudi predstave, ki sicer nimajo tako številčnega obiska, saj so bolj zahtevne, prinašajo nove uprizoritvene načine, otrokom in staršem pa odpirajo možnost za pogovor o temah, s katerimi se srečujejo v življenju. Ena takih predstav je Račka, Smrt in tulipan, ki redno potuje po evropskih lutkovnih festivalih in je doslej prejela že 12 nagrad".

Lutkovno gledališče Ljubljana | Avtor: Lutkovno gledališče Ljubljana Lutkovno gledališče Ljubljana

Skupna zasedenost vseh predstav, ki jih uprizarjajo na petih stalnih odrih je tako 65-odstotna.

janez.zalaznik@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 23:51 20.avgust 2017.

    Kje so tiste urnebesne predstave moje mladosti: Medveda lovimo, Hudobni graščak , Volk in sedem kozličkov , kjer je bil glavni junak Pavliha oz. pokojni Jože Pengov in Nace Simončič. Da vrtite samo te 3 predstave , od takrat ko ...prikaži večo ste jih nehali z rušutvijo Resljeve , bi potolkli rekord londonske Mačke ! Ni veliko otrok , na Taboru jih je , ki so in še znajo tekst teh treh predstav na pamet ! Hja takrat pač še ni bilo še zabave na TV !