Slovenija
148 ogledov

Magisterij ji je plačala ptujska ljudska univerza

Klavdija Markež Žurnal24 main
Ljudska univerza Ptuj je Klavdiji Markež plačala stroške magisterija; od leta 2005, ko je prejela naziv magistrice znanosti, pa je prejemala tudi dodatek za visokošolsko izobrazbo.

Grafika Markež | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ptujska ljudska univerza je Klavdiji Markež plačala 6.300 evrov za šolnino na Fakulteti za državne in evropske študije v Kranju. 

Ali bodo zahtevali, da nekdanja direktorica vrne denar, ki so ga namenili za njeno šolanje, če se izkaže, da je Markeževa magistrska naloga plagiat in ji naziv odvzamejo? 

"Dajmo najprej počakati odgovor fakultete. Če bo naziv odvzet, se bomo posvetovali s pravno službo, kako moramo ravnati, da bo naša reakcija zakonita," odgovarja zdajšnje vodstvo Ljudske univerze Ptuj.

V desetih letih zaradi magisterija prejela sedem tisoč evrov dodatka

markez grafika | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Na vprašanje, ali je zdaj že nekdanja ministrica prejemala tudi dodatek za magisterij, pa pojasnjujejo: "Gospa Markež je vsa leta, odkar je magistrirala, prejemala dodatek – ta se je gibal okoli 70 evrov bruto na mesec, po uveljavitvi Zujfa (zakona o uravnoteženju javnih financ), pa se je prepolovil." 

Po naših izračunih si je od leta 2005 z dodatkom za naziv magistra znanosti prislužila okoli sedem tisoč evrov 

Tudi glede vračanja morebiti neupravičeno izplačanega dodatka na ljudski univerzi še nimajo odgovora. "Počakali bomo na odločitev fakultete," poudarjajo.

Senat Fakultete za državne in evropske študije bo o tem, ali so izpolnjeni pogoji za odvzem ministrskega naziva Klavdiji Markež, odločal danes. 

Komentarjev 19
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 11:16 03.april 2015.

    Janševa diplomska naloga pod mentorstvom generalmajorja JNA in izrednega profesorja Milovana Zorca se začne zgledno. Z navedbami socialističnih poudarkov o samoupravljanju (itd.), v katerem »delovni ljudje in občani združujejo delo in dohodek«. Nato času primerno nadaljuje z navedki iz del ...prikaži več Edvarda Kardelja. »Vlogo načrtovanja najbolje opredelijo naslednje besede Edvarda Kardelja: ‘V naših pogojih socialističnega samoupravljanja mora biti plan eden glavnih instrumentov družbene reprodukcije in to ne samo materialne, temveč tudi reprodukcije socialističnih samoupravnih družbenih ekonomskih odnosov,’« navaja Janša iz Kardeljeve srbske izdaje knjige o protislovjih družbene lastnine. Člani SDS se zgražajo, češ da je v diplomski nalogi Mitje Meršola navedenih »le devet virov«, o tem je poročala celo RTV Slovenija. No, diplomska naloga Janeza Janše na 72 straneh ima navedenih pet virov (pet knjig). Ob tem je imel avtor kar nekaj težav tudi pri navajanju. Tako je dobesedno in brez

  • Jagijagi1 10:53 03.april 2015.

    Takih tet je na stotine v javni upravi!

  • tecumseh_1975 09:13 03.april 2015.

    odgovorov je več:1. sindrom Bratušek: I am bigger than life and no one can tuoch me.2. možganski tetraplegik: vedela da je plonkala, pa je mislila da je ne bodo pogruntali. 3. najbolj verjetna: magisterij ji je napisal ...prikaži večl sodelavec/prijatelj ali pa ga je kupila. in ni niti vedela da je kupila mačka v žaklju.