Slovenija
20 ogledov

Makalonca izbrana

Stadion v Stožicah dnevno buri duhove. Župan je ponovil, da bo treba na odločite Žurnal24 main
Trije od sedmih ponudnikov so prejeli enako oceno za program, ki bi ga izvajali v Makalonci. Najemnika na javnem zbiranju ponudb je prinesla licitacija, a ime za javnosti še ni znano.
Ko bo ta teden izdana odločba, bo tudi dokončno znano, kdo je z najvišjo ponujeno najemnino zasedel Makalonco, je včeraj povedal župan Mestne občine Ljubljana (MOL) Zoran Janković.

 

Butan še ne bo kupil

Ponudba Butan plina za nakup 26 tisoč kvadratnih metrov velikega zazidanega stavbnega zemljišča MOL z izhodiščno vrednostjo 4,2 milijona evrov je bila nepopolna in nepravilna. Zbiranje ponudb bodo ponovili.

Tržnica se ne da
Tožbo civilne iniciative Tržnice ne damo za odpravo odloka, ki je zaščito s tržnice umaknil, je Janković komentiral le kot njihovo legitimno pravico. "Če bi se res zgodilo, da bi se projekt ustavil, potem bomo pač uveljavili škodo za vse stroške, ki so nastali," je napovedal župan.

Stožice, priljubljena tema
V četrtek se bodo med drugim sestali predstavniki MOL in podjetja SCT, ki še vedno ni počistilo vsega materiala z gradbišča v Stožicah. Župan meni, da bodo našli rešitev ter da je kot zadnja možnost vedno na voljo sodišče.

SOS-trgovina pretiravala
Ustanovitelji SOS-trgovine so bili v svoji izjavi ob ponedeljkovem odprtju po mnenju Jankovića nekorektni. Povedali so namreč, da je tudi MOL podprla odprtje, saj naj bi prostor oddala v brezplačen najem. "Oni imajo zaseben prostor in občina ne more subvencionirati najemnine. Poleg tega so znak MOL uporabili brez soglasja," je povedal Janković.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.