Slovenija > Mastercard
50 ogledov

Kar trije prosti dnevi ob prvomajskih praznikih

Toscana Profimedias
Letošnje prvomajske praznike lahko še bolje izkoristite, saj bomo imeli tri dodatne proste dneve. Na dopust ne pozabite vzeti nepogrešljive kartice Mastercard. Preberite zakaj …

Dan upora proti okupatorju 27. aprila bo letos v četrtek. Praznika dela 1. in 2. maj pa padeta na ponedeljek in torek, kar nam daje veliko možnosti za daljši odklop. Vzeti si morate prost le še petek 28. aprila in že si lahko privoščite šestdnevno pohajkovanje.

Vse, kar morate storiti, je, da že zdaj preverite privlačne destinacije in se odločite za eno. V tem času so zelo privlačna evropska mesta. Lahko se odločite za klasična romantična mesta kot so Rim, Verona, Pariz ali London, morda pa si letos privoščite nekaj drugačnega … Za prvomajske počitnice sta vse bolj priljubljeni destinaciji italijanska Apulija in sončna Sicilija, morda se podate v špansko Provanso ali na otok večne pomladi Madeiro. Podajte se na odkrivanje Bavarskih gradov, na Križarjenje po Renu, ali v sončno Hrvaško in njene otoke.

Nepogrešljiva kartica Mastercard 

Da bo potovanje res pravljično, ne smemo pozabiti na tri ključne stvari. Na svojo kartico Mastercard, na urejeno zdravstveno zavarovanje in dokumente.

Na poti do sproščenih trenutkov ob prvomajskih praznikih je dobro imeti hitre, varne in priročne načine plačevanje. S tem nam ostane več časa, da užijemo vse nepozabne trenutke.

Plačilna kartica Mastercard je odlična spremljevalka, ko si zaželimo slastnega sladoleda, dišeče kavice, plačila kart za živalski vrt, vstopnic za težko pričakovani koncert, rezervacijo avtomobila za najem in drugo. Z njo hitro in enostavno izvedemo plačilo, obenem pa nam ostane čas za pomembne trenutke. Ni se nam treba obremenjevati z menjavo lokalne valute, enostavno prislonimo kartico na POS terminal in že se lahko posvetimo res pomembnim stvarem.

Predvsem varna rešitev

Sodeč po izsledkih raziskave Masterindex, ki jo je za družbo Mastercard Europe v Sloveniji izvedla Mediana, Slovenci v tujini pogosto uporabljamo kartico Mastercard.

Glavne prednosti uporabe kartic v tujini na podlagi odgovorov raziskave ostajajo predvsem široka sprejetost, dobra zaščita pred zlorabo in ugodno menjalno razmerje pri plačevanju. Imetniki približno četrtino svojih nakupov v tujini opravijo s kartico, še kaže raziskava.

Pri Mastercard poudarjajo, da je plačevanje z brezstično kartico enako varno kot pri ostalih načinih plačevanja: “Čip na kartici lahko podatke sporoča le na razdalji nekaj centimetrov in le v povezavi s posebnimi čitalniki.” 

Kaj storiti, če nam jo ukradejo?

Če nam ukradejo kartico v tujini, jo je tako kot v Sloveniji najbolj smotrno takoj preklicati in o tem obvestiti svojo banko oziroma institucijo, ki nam je plačilno kartico izdala. Ta bo postopala v skladu z ustaljenimi navodili, ki jih potrošniki poznajo oziroma jih lahko najdejo na spletni strani banke.

S seboj na kratek izlet ali daljše počitnice namesto gotovine raje nesite svoj Mastercard, saj boste tako bolj varni, z nakupi pa boste opravili hitreje. “Mi doživetja omogočimo. Vi jih naredite neprecenljiva,” pravijo pri Mastercard.