Slovenija
15 ogledov

Med preprodajalci tudi osnovnošolci?

Zlatko Martin Marušič je opozoril, da prepovedane droge v Sloveniji preprodajajo Žurnal24 main
Droge. V preprodajo menda vključeni tudi mlajši od 14 let. Takoj začeli s preventivnimi ukrepi.

Zlatko Martin Marušič, župan Občine Miren - Kostanjevica, je včeraj opozoril, da naj bi bili v preprodajo drog, najverjetneje marihuane, v okolici mirenske osnovne šole vključeni tudi mlajši od 14 let, kar po njegovem jasno kaže, da se starost uživalcev drog znižuje.

Kot je znano, je mirenska osnovna šola sredi septembra prejela obvestilo, da v okolici šole preprodajajo droge. Policisti so nato v preiskavi obravnavali kar 17 kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, zoper osem oseb iz okolice Nove Gorice bodo vložili kazenske
ovadbe.

Mirensko-kostanjeviški občinski svet je prejšnji teden zato podprl izvedbo preventivnih delavnic za otroke, predvsem iz višjih razredov, in njihove starše. Strinjal se je tudi s pripravo poostrenega nadzora policije in redarjev v šolskem okolišu, okolici zdravstvenega in kulturnega doma ter industrijski coni v Mirnu. Marušič je napovedal, da bodo razmislili tudi o najemu varnostnika za območje mirenske šole in šolskega okoliša, ki ga bo plačala občina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.