Slovenija
7484 ogledov

Medijski posel desetletja padel v vodo

pop tv Anže Petkovšek
Prodaje Pop TV in Kanala A ne bo.

Lastnik Telemacha ne bo kupil Pop TV in Kanala A. "United Group je prenehal s procesom prevzema, " je potrdila njihova predstavnica za odnose z mediji v Sloveniji Nina Tomažin. 

Da bodo ostali lastniki Pro plus, je v sporočilu za medije potrdila tudi skupina CME Group, ki je pred 18 meseci napovedala prodajo. 

"Verjamemo v vrednost televizijskega posla v Sloveniji in njegovo prihodnost, kar potrjuje izjemna rast prihodkov v zadnjem letu dni. Veselimo se nadaljnjega soidelovanja z ekipo Pop TV," v sporočilu za medije navaja Christoph Mainusch, eden od izvršnih direktorjev v skupini CME. Obljublja, da bodo še naprej imeli objektivne novice in najboljši zabavni program v Sloveniji. 

Drugi izvršni direktor Michael Del Nin dodaja, da je Pro plus zvišal prihodke in postal tako dobičkonosen, kot ni bil že več kot desetletje.

Največja ovira poslu je bilo stališče varuha konkurence, ki je imel velike pomisleke, kaj bi združitev Telemacha in največje komercialne televizije pomenila za konkurenco. 

pop tv Slovenija Mrzel tuš za kupca Pop TV

Pogodbo o nakupu so podpisali že leta 2017, a do izvedbe posla še ni prišlo, saj niso dobili soglasja varuha konkurence. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Tadej 18:35 18.januar 2019.

    Seveda ste zvisali prihodke, ce pa mi placujemo prispevek.

  • boogin1 18:21 18.januar 2019.

    V mafijski SLO imamo zakone, ki so jih glede na vsebino napisale kriminalne in mafijske združbe. Ker je na vseh področjih zadeva enaka, komujanzli in mafijske združbe obvladujejo tudi ponudnike TV in internetnih storitev, kakor tudi privatne družbe kot je ...prikaži več POP TV. Nič ni lepšega kot imeti TV hišo s programi, ki jih državlljani SLO prisilno plačujemo, čeprav jih ne gledamo oziroma nočemo gledati in ni lepšega biti ponudnik mobilne, stacionarne telefonije, ponudnik internetnih in TV storitev.

  • boogin1 18:20 18.januar 2019.

    Ponudniki storitev se iz svojih uporabnikov norčujejo, ko pravijo, da naj če nam ni všeč programska shema gremo k drugemu operaterju. Kateremu ? saj imajo vsi v shemi PRO PLUS programe. ne AKOS-u ne ostalim agencijam, se ne zdi nič ...prikaži več spornega, da nam ponudniki vsiljujejo dodatno plačljive sheme privatnih družb in se sklicujejo eni na druge, kako niso pristojni za nič.