Slovenija
13496 ogledov

Melania Trump pisala škofu Glavanu

Melania Trump
1/2
epa
Upokojeni novomeški škof Andrej Glavan je prejel pismo nekdanje prve dame Melanije Trump.

V pismu se je Melania Trump skupaj z očetom Viktorjem Knavsom škofu Glavanu zahvalila za lepo slovo od njene pokojne mame Amalije Knavs, poroča Dolenjski list Maša zadušnica je bila 18. januarja letos v cerkvi sv. Lovrenca na Raki, kjer je bila Amalija Knavs krščena. Januarja je umrla v ZDA, kjer je tudi pokopana.

V pismu je napisano: "Spoštovani msgr. Glavan, iskreno se vam zahvaljujemo za maševanje v cerkvi sv. Lovrenca na Raki. Vaša poslovitev od naše drage Amalije je bila neprecenljiva in naj bo spomin nanjo in na to lepo mašo za vedno zapisan v naših srcih. S spoštovanjem."

Andrej Glavan  | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Nisem pričakoval česa takega, gre za lepo gesto Melanije in njenega očeta. S to zahvalo daje vedeti, da jim je nekaj pomenila maša zadušnica in pozornost, ki je je bila pokojna deležna v domačem kraju, kjer ni pozabljena," je Glavan povedal za Dolenjski list.

Da je mašo poleg domačega župnika Silvestra Fabijana daroval tudi škof Glavan, je bilo naključje, saj je imel tisti dan v župniji predstavitev birmancev.

Amalija Knavs, rojena Ulčnik, se je sicer rodila v pregnanstvu v južni Avstriji, njena družina pa se je kasneje vrnila na domačo kmetijo na Rako. Z Viktorjem sta se poročila leta 1967 in si družino ustvarila v Sevnici, pred leti pa sta se nato preselila v ZDA in leta 2018 dobila tudi ameriško državljanstvo. Osmrtnico za Amalijo Knavs so objavili tudi v Dolenjskem listu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • rogg 15:41 17.marec 2024.

    In kdo je ta škof?

  • Ender3 15:40 17.marec 2024.

    Melania bo verjetno ponovno postala prva ameriška dama..Huda milfa je...

  • Avatar Tone Murgelj
    bumbar11 14:46 17.marec 2024.

    Antikrist4, ti spadaš med Največje Hudobce tega sveta!!! Sram te bodi!!!!!!