Slovenija
15 ogledov

Mercator z manj prihodki kot lani

Mercator Nik Rovan
Mercator je v prvem letošnjem polletju ustvaril manj prihodkov iz prodaje.

Kot so sporočili, je Skupina Mercator v prvem polletju ustvarila skoraj 1,4 milijarde evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je za 3,3 odstotke manj kot v istem obdobju lani.


"Nižji prihodki so predvsem rezultat zaostrenih gospodarskih razmer in strukturnih sprememb nakupnih navad potrošnikov zaradi padca kupne moči. Izguba Skupine Mercator se zmanjšuje in je bila ob polletju letos za petino manjša od izgube, ustvarjene v primerljivem obdobju lanskega leta," so zapisali.

Največji padec na Hrvaškem

Vzrok za nižje prihodke so poleg nižje gospodarske aktivnosti pripisali manjši prodaji sezonskih izdelkov zaradi "neznačilnih temperatur za prve pomladne mesece letošnjega leta". Padec prodaje je povezan tudi z odhodom s trgov v Bolgariji in Albaniji, največji padec prihodkov je bil zaznan na Hrvaškem.

Za slabih 19 milijonov evrov so v prvem polletju znižali stroške: "Izvedena bo dodatna stroškovna racionalizacija na področjih stroškov materiala in storitev ter konsolidacije dobaviteljev in kompleksnosti asortimana."

Komentarjev 1
  • Mitoka 10:49 28.avgust 2013.

    Odkar so fabruarja spemenili pike, veliko mojih znancev (tudi jaz) veliko manj kopujemo pri sosedu, ampak gremo raje k drugemu sosedu. Poleg tega so nekateri izdelki mnogo slabše kvalitete, kot drugod. Na primer zelenjava, sadje, pa meso, da o tem, ...prikaži več da so cene istih izdelkov pri drugih prodajalcih nižje. meni se veliko bolj splača nakupovati pri Tušu saj z njihovo kartico privarčujem veliko več kot pa prej z mercatorjevo piko. Naj se ta mercator že proda, ker nima smisla da ga država rešuje tako kot recimo NLB banko.