Šport > Košarka
438 ogledov

Veleprestop: Dončić iz Olimpije v Real

saša luka dončič Saša Despot
Luka Dončić, najstnik, ki je zrasel v Olimpijini košarkarski šoli, se podaja v špansko prestolnico k velikemu Realu.

Luka Dončić, sin nekdanjega košarkarja Saša Dončića in izjemno nadarjeni 13-letni košarkar Uniona Olimpije, se podaja v Španijo. In to nikamor drugam kot v kultni Real iz Madrida. "Zanj bodo v Madridu zelo dobro poskrbeli. Pogoji za delo bodo izjemni, tam bo hodil v šolo, kar bo super. Moram povedati, da si je sam želel oditi v Madrid. Veliko smo se pogovarjali z njim o tej odločitvi. Že zdaj se zaveda, kam gre. Z mamo sva zelo ponosna nanj," je za Sportal dejal njegov oče Saša: "Vsak bi šel v ta klub, če bi dobil priložnost. Lažje je v Sloveniji dobiti sedmico kot pa priložnost v Real Madridu."

Mlajši Dončić, visok 182 centimetrov, je bil sicer že dlje časa na očeh lovcev na talente, tudi Realovih. Ti so ga pred meseci imeli priložnost pobliže spoznati na enem izmed turnirjev. Aprila pa je z Olimpijo navdušil tudi v Rimu in v finalu dosegel neverjetnih 54 točk.

Komentarjev 1
  • albert 17:11 07.avgust 2012.

    Pričakovano. Denar je denar tako se slovenci prodajajo. Upam, da bo Olimpija kaj imela od tega kajti to svojo nadarjenost je nekdo iz Olimpije negoval in izboljševal.