Šport
29 ogledov

Zlata Urška domov prihaja v nedeljo zvečer

urška žolnir slovenian laško london pub Stanko Gruden/STA
Prva slovenska judoistka z zlato kolajno Urška Žolnir se v domovino vrača v nedeljo zvečer. Letalo s slovensko junakinjo bo na Brniku pristalo nekaj po enajsti uri zvečer.

Zlata slovenska judoistka Urška Žolnir se bo v domovino vrnila v nedeljo pozno zvečer. Letalo bo na Brniku pristalo nekaj po enajsti uri zvečer, prihod zlate Urške pred navijače pa je predviden okoli polnoči. "Urški Žolnir bomo pripravili sprejem, kot si ga zasluži," sporočajo iz Judo zveze Slovenije.

Urška Žolnir bo pred prihodom pred zveste navijače stopila še pred predstavnike sedme sile, ki so na povabilo Olimpijskega komiteja Slovenije vabljeni v salon Edvarda Rusjana na Letališču Jožeta Pučnika.

Judo zveza bo na Brniku poskrbela za godbo na pihala, pripeljala bo folklorno skupino iz Žalca, prvo Slovenko z zlato olimpijsko kolajno pa bo sprejel tudi njen sokrajan, župan Žalca Janko Kos.

Olimpijski komite Slovenije bo sprejem za celotno olimpijsko delegacijo pripravil v torek, 14. avgusta. Športnike in športnice bo ob 17. uri na Brdu pri Kranju najprej nagovoril predsednik države Danilo Türk, ob 19. uri jih bo sprejel župan Ljubljane Zoran Janković, ob 20. uri pa se bodo vsi predstavili še širšemu občinstvu na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.