Slovenija
1639 ogledov

Milan Brglez po pojasnilo, zakaj se je španska vlada odzvala "na tako grob način"

Zbiranje pred špansko ambasado Saša Despot
Predsednik državnega zbora Milan Brglez bo ob dogajanju v Kataloniji na pogovor povabil španskega veleposlanika ...

Od španskega veleposlanika v Sloveniji bo predsednik državnega zbora Milan Brglez skušal izvedeti, zakaj se je španska vlada "na tako grob način odzvala na napoved referenduma v Kataloniji", in mu predati sporočilo, da nasilje nad Katalonci pri izražanju volje glede lastne samoodločbe ni sprejemljivo.

Veleposlanik Španije v Sloveniji je Jose Luis de la Pena.

Milan Brglez | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Poleg tega so po navjanju STA iz državnega zbora še sporočili, da po mnenju predsednika državnega zbora "Kataloncem, ne pa Kraljevini Španiji, pripada pravica do samoodločbe naroda". Zato Brglez poziva k dialogu, kajti "le politični dialog, ne pa oblastno nasilje in zatiranje, lahko reši Kraljevino Španijo kot celoto". A za to je potrebna politična legitimnost, režim, ki dvigne roko nad lastne ljudi, pa takšno legitimnost izgubi, je dodal.

Brglez zavrača in obsoja vse oblike nasilja, ki se trenutno dogajajo v Kataloniji, in poziva pristojne k vladarski modrosti in pogumu, da na zahteve Kataloncev in Katalonk po samoodločbi in na pravico Kraljevine Španije do ozemeljske celovitosti odgovorijo smelo ter utemeljeno - "ne z argumentom moči, ampak z močjo argumenta", so še sporočili iz DZ.

Zbiranje pred šansko ambasado Slovenija Slovenija Protest proti današnjemu brutalnemu nasilju v Kataloniji
Komentarjev 1
  • max 21:55 01.oktober 2017.

    Nič pojasnil. Nemudoma izgnat španskega veleposlanika !!!!!