Slovenija
15 ogledov

Milijon in pol za najnujnejšo pomoč

Anina zvezdica Žurnal24 main
Vlada namenila milijon petsto tisoč evrov za najnujnejšo pomoč ob nedavnih poplavah. Humanitarne organizacije zbirajo finančna sredstva, hrano pa tudi vojska in policija.

Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji iz tekoče proračunske rezerve namenila 1,5 milijona evrov za pomoč po poplavah.

Pomoč prizadetim za oskrbo z najnujnejšimi sredstvi, kot so kurjava, prehranski paketi, ozimnica, odeje in oblačila, bo potekala prek Rdečega križa Slovenije in Slovenske karitas v sodelovanju z občinami.

Obe humanitarni organizaciji zbirata tudi prostovoljne prispevke. Karitas je zbrala že 40 tisoč evrov, Rdeči križ pa nekaj več kot pet tisočakov.

Pomoč zbirata tudi vojska in policija

Na enotah Slovenske vojske in policije bodo po poročanju STA med 12. in 30. novembrom zbirali hrano z daljšim rokom uporabe.

V humanitarni akciji poleg vojske sodelujejo še fundacija Anina zvezdica, humanitarno društvo Never give up in policija.

Hrano lahko vsak, ki želi pomagati, dostavi v svoje enote.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.