Slovenija
50 ogledov

Ministrica za notranje zadeve: Verjetno, da bo Avstrija nehala sprejemati begunce

Vesna Györkös Žnidar Anže Petkovšek
Po oceni notranje ministrice obstaja velika verjetnost, da bo Avstrija v kratkem nehala sprejemati begunce iz Slovenije.

Ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar je v izjavi za STA po današnjem obisku mejnega prehoda Dobovec dejala, da je po njeni oceni velika verjetnost, da bo Avstrija v kratkem nehala sprejemati begunce. 

"Avstrija sprejema omejeno število beguncev, mi jih od Hrvaške dobivamo več, pri nas pa ne želijo ostati. Če migranti menijo, da jih zadržujemo, postanejo nervozni, to je varnostno tveganje," je pojasnila v Odmevih. 

Vrata zapira že Nemčija?

"Vsak dan ustvarjamo razliko med številom ljudi, ki pridejo iz Hrvaške in jih predamo v Avstrijo. 
Ne smemo dovoliti, da pri nas ostane večje število ljudi, kot jih lahko oskrbimo. Tudi Avstrija je zaskrbljena, imajo težave, tudi Nemčija se glede sprejema beguncev ne odziva tako, kot so pričakovali," je opozorila ministrica in Hrvate obtožila, da se obnašajo samo kot prevozniki. 

Hrvati so le prevozniki

"Hrvaško stališče temelji na napačnem izhodišču, oni so le prevoznik. Mi peljemo postopke tako, da vemo, kdo vstopa in preprečujemo, da se družine izgubljajo. Postopki so hitri in učinkoviti glede na pravila, ki jih spoštujemo, tudi Hrvaška bi jih morala spoštovati, pa jih ne. Če se nekateri obnašajo samo kot prevozniki, ogrožajo to celo verigo," je še dejala Györkös Žnidarjeva. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Avatar olor
    olor 13:19 22.oktober 2015.

    V grčiji jih bi bilo potrebno natovoriti na ladjo in odpeljati v Nemčijo, tja hočejo in in ram so dobrodošli. In vse te kalvarije nebi bilo. PIKA!

  • Nevtrino 11:43 22.oktober 2015.

    "...tudi Hrvaška bi jih morala spoštovati, pa jih ne..."------Dajmo si biti že enkrat na jasnem: Hrvaška je kvazi država, v kateri živijo njeni politiki še v votlinah. Kar reče hrvaški politik, je po definiciji laž in sprenevedanje!

  • primoz.g 00:25 22.oktober 2015.

    neprecenljivo odkritje, pa to ve vsaka budala od prlekije do izole, to so ljudje vedeli že en mesec preden so sploh prvi begunci prišli srbijo hrvaško.ampak mi smo mečkali, kaj bo angela porekla in evo zdej imamo kazen božjo :)