Slovenija
123 ogledov

Ministrstvo bo nakazalo denar za plače prezadolžene Bolnišnice Topolšica

Že dobrega pol leta CT-aparat uspešno uporabljajo v Bolnišnici Topolšica, v Celj Žurnal24 main
Tik pred zdajci bo Bolnišnica Topolšica le dobila sredstva za plačilo zaposlenih. Ministrica ob tem omenja tudi sum kaznivega dejanja.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je potrdila, da bo ministrstvo zagotovilo Bolnišnici Topolšica, ki jo bremenijo številni dolgovi, nekaj manj kot 700 tisoč evrov za poplačilo plač zaposlenim in za poplačilo izvršb. Zaposleni bodo tako predvidoma plače dobili z nekajdnevno zamudo.

Po sestanku z vodstvom bolnišnice je ministrica za zdravje napovedala, da dolgoročno rešitev poslovanja zavoda predstavlja finančna sanacija in pripojitvijo Bolnišnice Topolšica k Splošni bolnišnici Celje. To po navedbah Milojke Kolar Celarc sicer ne pomeni ukinitev bolnišnice: "Če bi razmišljala o ukinitvi bolnišnice, ne bi odobrila nabave novih rentgenskih aparatov v vrednosti pol milijona evrov. Bolnišnica Topolšica ostaja in bo še naprej zagotavljala kakovostno zdravstveno oskrbo in zaposlitve."

Del finančne rešitve bolnišnice pa naj bi bilatudi odprodaja zemljišč v okolici bolnišnice, ki jih Bolnišnica Topolšica ne potrebuje za svoje delovanje.

Sumi nepravilnosti ...

Bolnišnica Topolšica je v likvidnostne težave zašla zaradi dvomljivih potez vodstva. Bolnišnico med drugim močno bremeni 8,5 milijona evrov vredna energetska sanacija in obnova bolnišnične stavbe, za katero so porabili vse prihranke.

Včeraj pa je ministrica celo opozorila, da so v podatkih revidiranih pogodb našli kršitve, ki so verodostojni znaki za sum storitve kaznivega dejanja. Sum kaznivega dejanja, ki se zaenkrat ne nanaša na nobeno osebo, je ministrstvo naznanilo organom pregona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.