Slovenija
12369 ogledov

Močno neurje zalivalo kleti, ponekod debela toča

toča, Maribor bralka Fotografija je simbolična.
Kot so napovedovali vremenoslovci, popoldne se je ponekod po Sloveniji razbesnelo več neurij, padala je tudi toča. Zalite so kleti, sprožil se je plaz.

V občini Črna na Koroškem se je zaradi neurja z vetrom na cesto v Bistri sprožil zemeljski plaz dolžine 150 metrov, v katerem je okoli 60 kubičnih metrov zemlje. Plaz je zaprl lokalno cesto Bistra-Najevska lipa proti Smrekovcu. Cesto bodo sanirali v ponedeljek. Voda pa je zalila tudi nekaj kleti na tem območju, so sporočili s centra za obveščanje.

Mesto zemeljskega plazu si je že ogledala županja Romana Lesjak, gasilci prostovoljnega društva Črna na Koroškem pa so na cesto postavili opozorilno signalizacijo, so po poročanju Slovenske tiskovne agencije sporočili iz centra za obveščanje.

Meteorna voda je zalila kletne prostore stanovanja v Črni na Koroškem, prav tako je zalila kleti dveh stanovanjskih hiš v Rančah v občini Rače-Fram. Gasilci lokalnih društev so na vseh mestih očistili odtočne kanale in preprečili nadaljnje zastajanje vode.

Nevihtni oblaki. Vreme Slovenija Pozor, Arso izdal opozorilo

Na Agenciji za okolje opozarjajo, da se nekaj močnejših neviht na severu in vzhodu Slovenije pojavi še zvečer, v ponedeljek pa bo možnost krajevnih neurij povečana po vsej državi.

Spremljajte radarsko sliko padavin na tej povezavi.

Kot so zabeležili na Facebook profilu neurje.si, je okrog Ptuja popoldne močna nevihta s seboj prinesla tudi debelo točo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.