Slovenija
135 ogledov

MOL : Murekarjeva za zdaj 12:0

Zoran Janković Benjamin Kovač
Pavla Murekar. Tožila tudi zaradi nagrade za poveljnika gasilske brigade.

V enem letu je Pavla Murekar, mestna svetnica SDS, vložila 15 tožb proti Mestni občini Ljubljana (MOL). Do zdaj je upravno sodišče zavrglo 11 tožb skupaj z zahtevki za izdajo začasne odredbe, en postopek pa še poteka, pravijo v občinski službi za pravne zadeve. Prav tako trije postopki še potekajo pred ljubljanskim okrajnim sodiščem.

Razlog: nezakoniti akti

Murekarjeva se je za upravne tožbe odločila, ker želi s tem doseči, da bi “pristojno sodišče ugotovilo nezakonitost aktov in odločitev MOL”, ter zato, ker je to njena zakonita pravica. Dodaja, da so stroški tožb do zdaj znašali nič evrov, na MOL pa pravijo, da so imeli v postopkih na upravnem sodišču posredne stroške, kot so delovni čas zaposlenih in materialni stroški, v postopkih pred okrajnim sodiščem pa 162 evrov za odvetniške storitve.

Mestna svetnica SDS je med drugim vložila tožbe zaradi nagrade za delovno uspešnost poveljniku ljubljanske gasilske brigade za leto 2009 v višini 1.727 evrov, zaradi soglasja Lekarni Ljubljana za nakup novih poslovnih prostorov in ustanovitev podjetja LL Grosist.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.