Slovenija
100 ogledov

MOL ponuja drobiž

igrišče Cesta na Brdo Boštjan Tacol
Ponudba. Kvadratni meter zazidljive parcele okoli 300 evrov, občina bi dala 60.

Mestna občina Ljubljana (MOL) je za zemljišče ob Cesti na Brdo, na katerem je zdaj otroško igrišče, ponudila odkupno ceno v višini 60 evrov za kvadratni meter, česar lastniki zemljišča niso sprejeli. Del te parcele, na katerem je igrišče, je namreč zazidljiv, oglaševana cena kvadratnega metra zazidljivega zemljišča v Ljubljani pa je bila septembra po podatkih spletnega portala Slonep v povprečju 316 evrov.

Dvomijo o interesu občine

“Ob taki ceni se zastavlja vprašanje, kakšen interes ima MOL, da se ohrani to otroško igrišče,” se sprašujejo v civilni pobudi stanovalcev Gabrščkove in Kantetove ulice Otroškega igrišča ne damo!

Odgovorov MOL, zakaj je ponudila tako nizko ceno, do zaključka redakcije nismo prejeli, je pa Simona Remih, načelnica občinskega oddelka za ravnanje z nepremičninami, v pismu pobudnikom zapisala: “Ker se lastniki ne strinjajo s ponujeno ceno, je treba poiskati drugo primerno zemljišče za otroško igrišče.” Po njenih besedah zemljiškoknjižni lastniki želijo zamenjati parcelo na Brdu, Vrhovcih, Viču in v Rožni dolini, zato Remihova poziva lastnike, naj ji, če poznajo primerno lokacijo, to sporočijo, saj občina nima centralne evidence nepremičnin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.