Slovenija
3 ogledov

Moril zmanjšano prišteven

Djogić na krško sodišče prihaja od doma, saj je plačal 30 tisoč evrov varščine, Žurnal24 main
Na okrožnem sodišču sodijo 72-letnemu Huseinu Djogiću s Senovega zaradi umora svoje žene, ker je od njega hotela denar.
 

Smrt zaradi denarja

Hotela je deset tisoč. Zakonca Djogić sta za 50 tisoč evrov prodala stanovanje in se vselila v najemniško. Husein je denar naložil za varno starost, Ferida pa naj bi hotela del denarja poslati hčerki v Bosno. Neprestani boj za denar je Djogića utrujal, zato je v nekem prepiru zgrabil nož in zamahnil proti ženi, ki jo je sicer imel rad.

Na okrožnem sodišču sodijo 72-letnemu Huseinu Djogiću s Senovega. Januarja letos je s kuhinjskim nožem večkrat zabodel svojo leto dni mlajšo ženo, ki je takoj izkrvavela. V preiskavi so pri pokojni Feridi našteli 11 udarcev in 23 vbodnin, ureznin in opraskanin. Obdolženi se spominja, da je zgrabil nož in zamahnil proti njej, potem pa ga je, kot je dejal “zapustila pamet in se ničesar ne spominja”. Sodni izvedenec psihiatrične stroke meni, da je obdolženi dejanje storil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti.

Bistveno zmanjšana sposobnost obvladovanja
Sposobnost imeti se v oblasti je bila zaradi afekta in organske psihične motnje bistveno oslabljena,"  v svojem mnenju navaja psihiater Jože
 
 

Do izjemnega ravnanja je prišlo, ker sta bili napadeni njegovi najvišji vrednoti - premoženje in varnost.

Jože jakopič, psihiater

 
Jakopič. Pri obdolženem gre namreč za splošno poapnenje ožilja, zaradi česar je zbolel na srcu, kažejo pa se tudi spremembe v duševnosti. Poleg tega se pri njem kaže agresivna zavrtost. “ Do izjemnega ravnanja je prišlo, ker sta bili napadeni njegovi najvišji vrednoti – premoženje in varnost, ob tem pa je treba upoštevati potlačene agresivne impulze od prej in psiho-organsko motnjo," pravi strokovnjak.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.