Slovenija
20 ogledov

Možni močni nalivi, ponoči poplave

To poletje smo videli že veliko takih prizorov. (Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
Tudi danes dopoldne možni močni nalivi. Gasilci so to noč preživeli ob črpanju vode iz poplavljenih objektov. V občini Krško blato vdrlo v dve hiši.

Danes je največja nevarnost močnih nalivov v osrednji in vzhodni Sloveniji, kjer lahko na kvadratni meter pade od 50 do 100 litrov dežja.

Že ponoči je bilo pestro na Gorenjskem, Štajerskem, v Prekmurju, Posavju in na Dolenjskem. Od 18. ure naprej so slovenski gasilci dobivali klice o poplavljenih objektih in porušenem drevju na cestah.

Najbolj pestro je bilo v občini Krško. V kraju Dolenji Leskovec je v dve hiši vdrlo blato. Odpravljanje posledic bo trajalo kar nekaj dni, vendar hiši na srečo nista ogroženi. Plaz je zasul tudi cesto na relaciji Brestanica–Pijavško, kjer so morali na pomoč poklicati delovne stroje, da so odstranili blato. Na Tovarniški ulici v Krškem pa so morali gasilci z vrečami s peskom zaščititi poslovni objekt pred vdorom vode.

V sosednji Sevnici je meteorna voda zalila klet neke hiše, policijsko postajo in cestni podvoz pri Blanci. Podobno se je zgodilo v občini Hoče–Slivnica, kjer je v poplavljenem železniškem podvozu celo obtičal avtomobil, ki so ga nato iz vode izvlekli gasilci.

Meteorna voda je zalivala objekte in ceste tudi na Koroškem, Dolenjskem, Gorenjskem in v Prekmurju.

Spet bo lepše
Jutri se nam znova obeta razjasnitev, v nedeljo pa celo sonce. Več o vremenu v prihodnjih dneh si lahko preberete na našem vremenskem portalu vreme.net.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.