Slovenija
18 ogledov

Na Dunaju preži grožnja Tadiću

Tadiću so že večkrat grozili. Žurnal24 main
Na Dunaju živeči Srbi naj bi zbirali denar za atentat na srbskega predsednik Borisa Tadića. Tadić se na grožnje še ni odzval.

Po poročanju srbskega časnika Gazeta naj bi "neznani srbski domoljubi" obiskali več lastnikov trgovin in poslovnežev srbskega porekla na Dunaju in od njih zahtevali donacije za financiranje atentata na Borisa Tadića. "Domoljubi“ niso zahtevali določenega zneska, ampak so dejali, naj vsak prispeva, kolikor more.

Nedavna aretacija Radovana Karadžića je med Srbi na Dunaju povzročila veliko razburjenja. Ljudje se počutijo izigrane in razočarane. Po besedah ene od Srbkinj, živečih na Dunaju, je situacija precej resna. Srbi naj bi pogosto prepevali četniške pesmi in razkazovali srbske simbole.

Sprožili preiskavo
Avstrijske oblasti so na podlagi navedb sprožile preiskavo. "Hitro smo preverili informacije in lahko vas pomirim, da ni na tem nič," je o grožnjah dejal tiskovni predstavnik avstrijskega notranjega ministra Alexander Marakovits.

Brez odziva Tadića
Iz kabineta Boris Tadića se na grožnje še niso odzvali. Srbski predsednik je grožnjo z umorom z Dunaja sicer prejel že pred dvema tednoma. Neznani pošiljatelj je grožnjo v ročno napisanem pismu preko pošte posredoval pisarni časnika srbsko govoreče diaspore Vesti na Dunaju. Za grožnjami naj bi stali "elementi srbskega nacionalističnega izseljenskega okolja".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.