Slovenija
1945 ogledov

Češki policist povzročil prometno nesrečo pri Vinici

Profimedia
Gostujoči policist je izgubil oblast nad vozilom.

Iz PU Novo mesto sporočajo, da so včeraj nekaj pred 8.30 bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo službenega vozila češke policije in osebnega avtomobila na regionalni cesti Črnomelj - Vinica, natančneje na Hrastu pri Vinici.

Metliški policisti so opravili ogled in ugotovili, da so bili gostujoči češki policist in policisti PP Črnomelj napoteni na interventno nalogo  na območje Balkovcev. 27-letni češki policist, ki je vozil službeno vozilo s prižganimi modro utripajočimi lučmi, je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom.

Pri tem je zapeljal preko sredinske črte in trčil v avtomobil, ki je iz nasprotne smeri pravilno vozil 59-letni voznik. Poškodovanega 59-letnega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Po prvih informacijah je utrpel lažje poškodbe. Potnica v njegovem vozilu in policista v nesreči niso bili poškodovani, so še sporočili iz PU Novo mesto.

Povzročitelju nesreče bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 22:28 29.oktober 2021.

    Upam, da bo s poškodovano osebo vse v redu, kazen naj pa plača tisti, ki je odgovoren za to, da so tuji policisti na delu v Sloveniji.

  • sam1 14:14 29.oktober 2021.

    Navadnega smrtnika v takšnem primeru ovadijo državnem tožilstvu in naštejejo kup zakonskih aktov,ki jih je prekršil......