Slovenija
17126 ogledov

Na Primorskem razmere vse bolj resne: Ostanite doma, ne odpirajte oken

Gašenje požara v gozdu v naselju Voglje, občina Šenčur Miha Srebernjak Gašenje požara v gozdu v naselju Voglje, občina Šenčur
Regijski štab Civilne zaščite (CZ) za Severno Primorsko poziva prebivalce Nove Gorice in bližnje okolice, Goriških Brd in spodnjega dela Posočja, naj ostanejo doma in ne odpirajo oken.

Težave bi jim namreč lahko povzročil gost dim iz več okoliških požarišč. Na obeh požariščih na Goriškem Krasu bo sicer ponoči ostala požarna straža.

"Gost in dražeč dim, ki otežuje dihanje, je prineslo s številnih požarišč predvsem z italijanske strani meje. Zato regijski štab CZ priporoča ljudem, da ostajajo v zaprtih prostorih in ne odpirajo oken, dokler se ne bodo stvari vsaj malce umirile," je za STA povedal tiskovni predstavnik regijskega štaba CZ za Severno Primorsko Ervin Čurlič.

Požar, ki se je danes znova razplamtel na požarišču petkovega požara ob cesti Miren-Opatje selo, je na slovenski strani meje pod nadzorom. K temu so precej pripomogli helikopterji in vojaško letalo, ki so popoldne pomagali gasiti.

"Bolj je zaskrbljujoče stanje na italijanski strani državne meje. Bojimo se predvsem tega, kaj bo prinesla noč," je še povedal Čurlič. Gasilcem trenutno še uspeva omejevati požar na liniji državne meje, vendar bo to ponoči težje, ker ne bodo imeli pomoči iz zraka.

Tako kot so italijanski gasilci slovenskim kolegom pomagali pri gašenju petkovega in nedeljskega požara na Goriškem Krasu, so danes slovenski gasilci pomagali italijanskim. Če bodo razmere na slovenski strani to dovoljevale, bodo pomagali tudi v sredo, je še povedal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.