Slovenija
83 ogledov

Na odpad, ko bo dovolila vlada

Po mnenju pristojne službe v Darsu izrabljeni avtomobili ne ogrožajo okolja in s Žurnal24 main
Dars. Da bi v razgradnjo oddali odslužene avtomobile, čakajo na državo.

Za avtocestno bazo Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) na Griču že več let stojijo izrabljena vozila, je opozoril bralec. Sprašuje se, zakaj Dars očitno odsluženih avtomobilov vendarle ne odpelje na razgradnjo, kot morajo to storiti vsi drugi Ljubljančani.

Neuspešna prodaja
“Gre za manjši del premične opreme, ki je prešla na Dars od takratnega javnega podjetja Podjetje za vzdrževanje avtocest (PVAC),” je pojasnil Marjan Koler s službe za komuniciranje Darsa.

To družbo je RS pripojila Darsu v začetku leta 2004, vsa njena premična oprema, tudi dva od teh odsluženih avtomobilov, pa je bila vodena kot premoženje države. Dars je za prodajo tega premoženja pripravil program prodaje in do zdaj prek javnih razpisov prodal 38 kosov od 40.

“Javna dražba za dva avtomobila v lasti države pa je bila do zdaj neuspešna, saj zanju ni prispela niti ena ponudba,” je povedal Koler. Zaradi neuspešne prodaje bi lahko zdaj ta avtomobila trajno izločili, vendar pa mora s tem soglašati lastnik, torej slovenska vlada.

Še dva avtomobila na začasnem odlagališču sta v lasti Darsa, v teku pa je tudi postopek njune prodaje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.