Slovenija
603 ogledov

Na podlagi posnetkov bodo oglobili protestnike

policija Saša Despot
Policija napoveduje, da bo shode, kot je bil sobotni v Mariboru, ustrezno dokumentirala in snemala ter na podlagi tega kršiteljem posredovala plačilne naloge.

"Spričo pozivov k današnjemu nedovoljenemu protestnemu shodu policisti vse pozivamo k odgovornemu ravnanju. Svetujemo vam, da se ne zbirate na javnih krajih in na nedovoljenih shodih," so danes sporočili s policije. Poudarili so, da udeležba na shodu ne spada med izjeme za prehajanje meja regij in da je na javnem kraju treba obvezno uporabljati ustrezno masko. 

Policisti bodo na morebitnih novih shodih opravljali naloge varovanja, preprečevali kršitve javnega reda in izvajali nadzor nad upoštevanjem sprejetih ukrepov zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni covid-19. Poteke shodov bodo ustrezno dokumentirali in snemali. ter na podlagi zavarovanih videoposnetkov identificirali kršitelje. Kršiteljem bodo na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih posredovali plačilne naloge. "Prav tako bomo izvedli vse postopke, da se proti organizatorjem shodov ustrezno ukrepa," dodajajo. 

Udeležencem odsvetujejo, da na javne shode prihajajo z otroki, saj so dogodki in posledice nepredvidljivi.

Policija bo sobotne kršitelje oglobila

Neprijavljena protesta proti vladnim ukrepom za omejevanje širjenja novega koronavirusa sta v soboto potekala mirno in brez zaznanih kršitev javnega reda in miru, so sporočili iz mariborske policijske uprave. Kot so dodali, večina udeležencev kljub pozivom ni upoštevala ukrepov, policija je posamezne kršitve snemala, kršitelje pa bo oglobila. Poskušali bodo ugotoviti tudi, kdo je bil organizator tega shoda in bodo ukrepali tudi zoper njega, so še navedli na mariborski policijski upravi.

Med udeleženci protestov je policija zaznala tudi večje število otrok. Na policiji so ob tem opozorili, da se lahko še tako miren protest hitro sprevrže v nasilnega. "Gre za nepredvidljive situacije, ki praviloma pomenijo veliko oziroma zelo resno nevarnost za vse udeležence, še posebej pa za otroke," so zapisali. Staršem in skrbnikom zato svetujejo, naj svojih otrok na ta način ne izpostavljajo potencialno nevarnim situacijam, neprimernemu vedenju posameznikov ali skupin ter ne nazadnje tudi nevarnosti širjenja okužbe.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • ode 08:43 05.april 2021.

    Vsi so v dvojnem ali večkratnem prekršku in mora slediti tolikokratna kazen: zaradi zadrževanja v skupini, večji od 6 oseb, zaradi nenadetih ali nepravilno nadetih mask, zaradi kršenja JRM, zaradi udeležbe na neprijavljenem shodu itd

  • Avatar Leon
    Leon 08:04 05.april 2021.

    Policija bo določila kdo je v trenutku snemanja na Trgu svobode bil na shodu in kdo so mimoidoči radovedneži ! Veliko je bilo oseb ,ki so ob strani opazovali dogodek .

  • vojko19 16:38 04.april 2021.

    demokatična udba!