Slovenija
26 ogledov

Na splet, ne na cesto

Članstvo v skupinah na Facebooku, v katerih se zbirajo nasprotniki malega dela, Žurnal24 main
Študentski protesti. Zakonu o malem delu nasprotuje 33 tisoč študentov.

Splet. Študenti so za protest proti novemu zakonu o malem delu namesto ceste izbrali splet oziroma družabno omrežje Facebook. Tam smo opazili vsaj tri hitro rastoče skupine, ki skupaj štejejo že več kot 33 tisoč članov.

Skupine na Facebooku
Malo delo? Odpade! 3.035 članov.

Skupaj proti malemu delu – študentski klubi Slovenije. 7.507 članov.

Proti novemu zakonu o študentskem delu. 23.000 članov.

Podpora bivšega piarovca
Najmanjša od teh skupin se imenuje Malo delo? Odpade! in je do včeraj štela 3.035 članov, ustanovitelj pa je Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP).

Druga največja skupina na Facebooku je Skupaj proti malemu delu – študentski klubi Slovenije, ki je do včeraj imela 7.507 članov. Ustanovitelj je predsednik Zveze študentskih klubov Slovenije (Škis) Marko Funkl, kot matično spletno stran pa navajajo uradno stran Zveze Škis.

Daleč največja skupina študentov na Facebooku, ki nasprotuje novemu zakonu o malem delu, pa se imenuje Proti novemu zakonu o študentskem delu. Do včeraj jo je podpiralo 23 tisoč uporabnikov. V tej skupini najdemo tudi nekdanjega tiskovnega predstavnika SD in direktorja Nevro PR Sebastjana Jeretiča

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.