Slovenija
31 ogledov

Najbolj iskani so varilci

Za povečavo kliknite tabelo Žurnal24 main
Podjetja. Zanimajo se za tujce ali delavce za terensko delo v tujini.

Delo. Podjetja so novembra najbolj iskala varilce, kažejo podatki zavoda za zaposlovanje. Varilci se sicer vse leto pojavljajo med bolj deficitarnimi kadri, vendar so na prvem mestu letos prvič.

Da bi se dogajalo kaj posebnega, da bi bil odprt kakšen nov projekt, ne vem. Je pa varilcev vedno manj in vedno težje jih je dobiti,” pravi Gabriel Rihar, predsednik Slovenskega društva za varilno tehniko. Kot pojasnjuje, so varilci pri nas že od nekdaj večinoma delavci iz južnih republik, čeprav se za tovrstno delo “ne zasluži slabo”. Po njegovih besedah bo v prihodnje po varilcih najbrž še več povpraševanja, ko se bo začel graditi šesti blok Termoelektrarne Šoštanj.

Varilce iščejo predvsem espeji in manjši delodajalci, opažajo na zavodu. Predvsem gre za delodajalce, ki iščejo tujce ali pa gradbeno in kovinarsko dejavnost opravljajo v tujini. “Gre predvsem za delo na terenu,” pravijo na zavodu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.